Autor: Informer.rs

08.12.2023.

11:38

Foto: Shutterstock

Magazin

Plaćaju 80 evra dnevno da idu u zatvor! Najluđi hotel na svetu - nema krevet, a evo šta dobijate da jedete (VIDEO)

 

Ljudi plaćaju oko 80 evra po danu kako bi bili lišeni slobode i zaključani u zatvorskoj ćeliji bez ikakvih ovozemaljskih dobara.

Gostima je na raspolaganju boravak u trajanju od 24 ili 48 sati u sobičku veličine pet kvadratnih metara. U njemu nema mesta ni za krevet, pa se spava na prostirci na podu, a jedina pogodnost su WC šolja i umivaonik. Dva puta dnevno dobija se obrok - najčešće neka kaša na bazi ovsenih pahuljica i pirinča, a jedina zanimacija je gledanje kroz prozorčić.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

U ovaj zatvor ne možete da unesete mobilni, laptop, niti bilo kakav drugi elektronički uređaj. Ne možete da ponesete ni knjigu. Osnovni cilj je da se odmaknete od svakodnevnih okidača stresa i provedete vreme u tihoj kontemplaciji bez ikakvih spoljnih uticaja.

Najčešći gosti zatvora "Insajd mi" su studenti i zaposleni iz različitih kompanija koji su svakodnevno izloženi velikom stresu, koji, inače, teško podnose. U lažnom zatvoru oslobađaju se tog stresa i pronalaze privremenu utehu u tišini i izolaciji.

Lažnu kaznionicu otvorio je advokat Kvon Jong-suk još 2013. godine, a dosad je kroz nju prošlo nekoliko hiljada dobrovoljnih zatvorenika.