19.03.2024.

16:18

Foto: Shutterstock/Reuters/Profimedia

Magazin

Nostradamus u proročanstvu predvideo ko će biti kralj umesto Čarlsa - Ovo niko nije očekivao, svet u šoku

Nakon što se saznalo da je kralju Čarlsu dijagnostikovan kancer, britanski dvor je potresao novi skandal, zbog bolesti Kejt Midlton, a tačnije njenog nepojavljivanja u javnosti već duže vreme. 

Teorije zavere o ovom slučaju su se samo nizale, a nije ih utišao ni snimak koji se nedavno pojavio, a na kojem su navodno Kejt i princ Vilijam, koji su usnimljeni dok su se vraćali iz kupovine.

Pored svega ovoga, u fokus je na društvenim mrežama isplivalo i Nostradamusovo proročanstvo za 2024. godinu, u kojem se pominje ko će biti novi kralj Britanije.

Kako to po pravilu ide, naslednik bi trebalo da bude njegov stariji sin, princ Vilijam, međutim, proročanstvo navodi drugačiji ishod.

Odlomak glasi:

- Kralj Ostrva proteran silom… zamenjen onim koji neće imati nikakav znak kralja.

Kako navodi economictimes.com, tumačenja ove rečenice vode ka princu Hariju.

Princ Hari će prema ovom tumačenju preuzeti presto, jer je on taj koji nema znak kralja, tj. on je faktički odstranjen iz porodice i sada je daleko, u Americi, piše NYPost.

Mnogi za ovo proročanstvo vide dokaz u Harijevoj nedavnoj poseti kralju. Kada je saznao da je bolestan, seo je na dugačak let, kako bi ga video na samo 45 minuta, pa se odmah vratio nazad.

Jedni smatraju da su se njih dvojica baš tada i dogovorili nešto važno, dok su drugi skeptični da li je Vilijam uopšte i posetio oca. 

Nostradamus je navodno imao posebnu sposobnost da predvidi sudbinu kraljevske porodice, jer je u njegovim spisima navodno zabeleženo i da će kraljica Elizabeta II preminuti u 96. godini, što se i desilo.