Autor: Informer.rs

25.03.2024.

08:50

Foto: Shuterstock

Magazin

Kako da prepoznate svežu ribu?Obratite pažnju na nekoliko stvari i isprobajte sjajan trik

U ribarnicama često zamrzavaju, pa ponovo odmrzavaju ribu. Može se dogoditi i da je riba bajata, a da biste procenili njenu svežinu, najpre obratite pažnju na kožu.

Što je pigmentacija na koži bleđa i bez sjaja to je riba starija. Krljušt bez sjaja ukazuje na dugotrajno stajanje ribe ili nepravilno skladištenje.

Škrge na ribi bi trebaloda budu svetlocrvene ili roze.

Informer

 

Zatim, obratite pažnju i na to da li je riba  pokrivena sa sluzi neutralnog mirisa.

Izbegavajte ribu sa jakim mirisom, jer to ukazuje na to da nije sveža ili da je pokvarena.

Isto tako, oči moraju da budu staklaste i ispupčene. Oči treba da budu jasne i izbuljene, nikako zamućene.

Informer

 

Ipak, jedan od najlakših trikova uz pomoć kog ćete proveriti svežinu ribe je da pogledate njenu čvrstinu.

Jednostavno pritisnite trbušni deo ribe, ukoliko se vrati mišićno tkivo riba je dobrog kvaliteta.