Autor: Informer.rs

08.05.2024.

21:02

Foto: Shutterstock

Magazin

Boja očiju određuje karakter! Plave oči imaju brbljivi i brzopleti ljudi, a ovakve poseduju strastveni ljubavnici

Evo šta vaše oči govore o vama.

Crne oči

Iako zapravo ne postoje, neke tamnosmeđe boje ostavljaju utisak crnih. Za ljude s crnim očima se smatra da su vrlo temperamentni, puni strasti i hiperaktivni. Vrlo su predani svemu što rade, takmičarski su nastrojeni i vole da privlače pažnju. Osim toga, opisuju ih kao tajanstvene, nesklone deljenju sopstvene privatnosti i teško zaljubljive. Ipak, ako se zaljube, vrlo su odani, a mana im je svadljivost i nestrpljivost.

Plave oči

Za ljude s plavim očima smatra se da su pristupačni, šarmantni i prijateljski nastrojeni. Osim toga, oni su vrlo spontani, spremni da isprobaju nove stvari i imaju razvijenu duhovnu stranu ličnosti. Odlično primećuju stvari koje drugima promaknu, a mana im je brbljivost, netaktičnost i brzopletost.

Smeđe oči

Ljude sa smeđim očima, koje su ujedno i najčešće, smatraju empatičnim, nezavisnim i pouzdanim. Takođe, smeđa boja predstavlja i jak seksualni nagon, želju za druženjem i ekstrovertnost. Materijalne stvari nisu im toliko važne koliko harmonija u odnosima i položaj u društvu. Mana im je povremena taština i osetljiv ego.

Informer

Sive oči

Ljude sivih očiju opisuju kao rođene vođe koji mogu da pronađu rešenje iako ga niko drugi ne vidi. Lako su prilagodljivi, smireni su i ljubitelji prirode. Nisu preterano otvoreni, ali vrlo su romantični i senzibilni. Imaju racionalan stav u životu, verni su i skloni dugim vezama. Mana im je preterana emotivna osetljivost.

Zelene oči

Ovo su ljubitelji avantura i svih vrsta užitaka u životu. Dobri su govornici, snalažljivi u društvu i u suštini su retko usamljeni. Strastveni su ljubavnici, ali u ljubavi su ponekad prevrtljivi pa ni sami ne znaju šta žele, dok u drugim područjima života to nije tako. Mana im je tvrdoglavost, sklonost manipulaciji i ljubomora.

Oči boje lešnika

Ova poprilično retka boja nastaje kao kombinacija plavih, smeđih i zelenih tonova. Ljudi s ovom bojom su neustrašivi i spremni na životne izazove. Obično su lepi i privlačni, iako u zavođenju nisu nimalo agresivni ni direktni. U poslu su sposobni, ali ponekad leni. Mana im je što su često nagli i skloni pametovanju.