Autor: Informer.rs

12.05.2024.

17:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Čovek pojeo pur penu koja se koristi za izolaciju! Lekari ostali bez teksta, ovo su mu pronašli u stomaku (FOTO)

Čovek je umalo izgubio život i zadobio razderotinu na stomaku nakon što je pojeo pur penu. Ovaj 45-godišnjak, koji nije imenovan, hitno je prebačen na operaciju u Južnu Koreju zbog jakih bolova u stomaku nakon što je namerno pojeo penu.

Ova pena se koristi za izolaciju, fiksiranje i izolaciju oko vrata i prozora, ispunjavanje pukotina i šupljina kod izolacionih materijala, kao i za popunjavanje praznina oko cevi u zidovima.

Utvrđeno je da je materijal probio osetljivu sluznicu želuca, što je rezultiralo nesnosnim bolom koji je zahtevao hiruršku popravku. Pacijent je nakon zahvata zadržan u jedinici dve nedelje, pre nego što je poslat kući.

Na sreću, nije pretrpeo dugoročne posledice konzumiranja pene. Bizaran slučaj otkrili su lekari sa Nacionalnog univerziteta Kjungpuk u časopisu "Clinical Tokicologi".


Nakon gutanja poliuretanske pene može doći do perforacije želuca opasne po život. Lekari su upozorili sve i rekli da je ovaj pacijent imao sreće što je preživeo. 

Dodali su da je vrlo verovatno da je došlo do konzumiranje pene jer postoje neki mentalni poremećaj zbog čega postoji veliki poriv da se konzumiraju nejestivi materijali.