Autor: Informer.rs

20.06.2024.

09:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Mislila da je stanodavac uhodi i ostavlja jezive ceduljice po stanu! Evo šta je prava istina

Stanarka je podelila ličnu upozoravajuću priču na društvenoj mreži Reddit nakon što je otkrila misteriozne beleške po kući od nepoznatog izvora.

- Petnaestog aprila našla sam žutu lepljivu cedulju sa rukopisom koji nije bio moj na mom stolu, podsećajući me na neke poslove koje sam morala obaviti, ali nikome nisam rekla za njih - napisala je "RBradbury1920" u postu na Reditu.

Misterija

Ona je isprva mislila da je neko provalnik ili šaljivdžija, ali je bacila beleške i pokušala da zaboravi na jezivi događaj - sve dok se to nije ponovilo nekoliko dana kasnije.

- Bila sam prestravljena, ali nije bilo drugih znakova provale. Da li bi mi kontaktiranje policije donelo nevolje, ako ne mogu da pronađu spoljašnji izvor za ovo? Samo želim da budem sigurna da ne trošim ničije vreme. Da li da se obratim stanodavcu? Onima koji takođe žive u kompleksu? - napisala je ona, prenosi "Nypost"

Informer

Čitaoci su se okupili u komentarima da pomognu kako bi razreši slučaj fantomskih ceduljica.

Ko piše beleške?

Neki su sumnjali da stanodavac ulazi u stan bez njenog znanja, ali je jedan korisnik dodao da same ceduljice nemaju smisla u tom kontekstu. 

- Verovatno ti sama pišeš beleške, ali zaboravljaš - dodao je.

Ovi komentari su bili dovoljni da je ubede da se usmeri na sebe, kako je opisano u šokantnom zaključku njihove jezive misterije.

- Hvala svima koji su dali sugestije i savete kako da postupim - posebno onima koji su preporučili detektor ugljen-monoksida (CO) jer kada sam ga priključila u spavaćoj sobi, očitao je 100ppm - napisala je ova korisnica. 

- Imala sam trovanje CO i mislila sam da me stanodavac uhodi - dodala je.

Redit je možda spasao život ovoj stanarki jer izloženost niskom nivou CO tokom vremena može izazvati neurološka oštećenja. Znakovi trovanja CO na niskim nivoima uključuju glavobolju, umor, mučninu, povraćanje i zamagljenost uma, oštećeno pamćenje, konfuziju.

Akutna izloženost visokim nivoa ugljen-monoksidom, može dovesti do trajnog oštećenja mozga i smrti.