Autor: Informer.rs

27.07.2024.

12:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Bila je jedna od najlepših žena, a sada je ljudi ne prepoznaju! Borila se sa depresijom i alkoholom, a ceo život je volela oženjenog (FOTO)

Slavna glumica Fej Danavej dospela je ponovo u žižu javnosti kada je nedavno prikazan dokumentarac o njenom životu.

Film je podsetio na slavne dane glumice koja je svoje najbolje filmove snimila tokom  sedamdesetih godina prošlog veka, ali i na njenu lepotu.

Fej Danavej se danas retko pojavljuje u javnosti, a mnogi kažu da je svoju lepotu uništila plastičnim operacijama i da ne liči na sebe.

Informer

Fej Danavej

Proslavila se u filmu "Boni i Klajd"

Njena karijera započela je ranih šezdesetih godina na Brodveju. Na platnu je debitovala u filmu "The Happening" 1967. godine. 

Film "Boni i Klajd", koji je snimila 1967. godine ju je proslavio. Tumačila je ulogu Boni Parker, partnerke gangstera Klajda Beroua, koga je igrao Voren Biti. 

Informer

Fej Danavej i Voren Biti u filmu "Boni i Klajd"

Kasnije je igrala u popularnim filmovima  "Afera Tomasa Krauna",, "Kineska četvrt", "Pakleni toranj", "Tri Kondorova dana", "TV mreža". "Oči Lore Mars".

Iza sebe ima mnoga priznanja i nagrada. Oskara za najbolju glumicu je dobila za film "Mreža"  1976. godine.Dobila je i druge važne nagrade - nagradu EMI i Zlatni globus, pored ostalih. 

Borba sa alkoholom i depresijom

Iako je nizala uspehe na filmskom platnu, Fej Danavej nije imala lak život. Fej je u dokumentarcu otkrila da je odrasla sa ocem alkoholičarem i majkom koja se na kraju razvela od njega i odgajala je sama na Floridi

Govorila je i o svojoj borbi sa maničnom depresijom i alkoholizmom, posebno u pogledu toga kako je taj poremećaj uticao na njen život iza i ispred kamera.

Fej se bortila i protiv uobičajenog seksizma u šou biznisu - o svojim demonima, karijeri i ljubavnom životu ona sama govori u dokumentarcu.

Film sadrži i intervjui sa njenim sinom, Liamom Danavejem O'Nilom, i bliskom prijateljicom Šeron Stoun.

 - Fej“ je iskren, ljubazan portret žene koja je vladala na velikom platnu od kasnih 1960-ih do sredine 1970-ih, kada su američki filmovi sustigli nemir i metež savremenog sveta -  prenosi USA Today.

 

Buran ljubavni život

Fej Danavej je važila za glumicu koja ima neverovatan seksepil kojim je sve oko sebe obarala s nogu.

Ipak, nije imala mnogo sreće u ljubavi.

Informer

Na početku karijere zaljubila se u stendap komičara Lenija Brusa, ali njihova je veza potrajala samo godinu dana. Kasnije se verila za fotografa Džerija Šacberga, ali ni ova veza nije uspela.

U Marčela Mastrojanija se zaljubila dok su radili na filmu "Mesto za ljubavnike" 1968. godine. Bili su u vezi dve godine. 

Fej je htela da se uda za njega i da zasnuje porodicu, ali glumac je u to vreme već bio oženjen i nije želeo da se razvede.

Informer

Godine 1974. glumica se udala za pevača Pitera Vulfa. Zbog profesionalnih obaveza i česte razdvojenosti imali su problema u braku pa su se pet godina kasnije razveli.

Drugog supruga Terija O'Nila upoznala je 1977. godine, a venčali su se šest godina kasnije.

Informer

Fej Danavej sa sinom

Sina Lijama dobili su tri godine pre venčanja, a nekoliko godina kasnije O'Nil je priznao da su usvojili dete.

Nakon razvoda od Terija, bila je u vezi s Frederikom Forsitom, a imala je i aferu sa Robertom Altmanom.