Autor: Informer.rs

23.08.2024.

17:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Napunila je 106 godina i otkrila tajnu dugovečnosti! Nikada nije jurila muškarce, a za jednu stvar kaže da je najvažnija (VIDEO)

Meri Spirs je rođena tokom Prvog svetskog rata, 1918. i nedavno je proslavila 106. rođendan.

Svedok istorijskih događaja

Meri je bila svedok istorijskih dešavanja u prvoj polovini prošlog veka. U Drugom svetskom ratu se zaljubila u vojnika, ali je on tragično nastradao u ratnim sukobima.

Nakon toga Meri je odabrala život u samoći, deleći dane sa svoje dve sestre koje su na sličan način izgubile svoje partnere tokom rata i ostale nevenčane.

Porodica se privremeno preselila u Sautempton, gde je Meri pohađala srednju školu sve dok ratni bombaški napadi nisu doveli do njihovog povratka u Mančester. Njen otac je kasnije otvorio prodavnicu nameštaja.

Meri je tokom života radila kao čistačica, tkalja, radila je u bioskopu i u fabrici u Krajsleru.

Nikada se nije udala

Gubitak voljenih obeležio je poglavlja njenog života.

Merin otac je umro u 54. godini, a kasnije i njena majka 1980-ih. Njene sestre Doroti i Rut preminule su pre osam, odnosno pre tri godine, obe u svojim 90-im.

Iako se nikada nije udala, Meri je izrazila je zadovoljstvo svojim životom i porodičnim vezama.

Tajna dugovečnosti

Prilikom proslave 106-og rođendana, Meri je otkrila da svoju dugovečnost duguje životu bez braka, kao i - smehu.

Meri je za sebe rekla da nije osoba koja juri za muškarcima, kao i da može da se pohvali živahnim smislom za humor koji ju je vodio kroz vesela i melanholična poglavlja njenog života.

Govoreći o svom izuzetnom životnom veku, Meri je navela: 

- Ne pijem, ne pušim i ne jurim muškarce! Samo živiš svaki dan, svaki minut i ne shvataš da vrene prolazi. Imam smisao za humor i to me vodi kroz neka teška vremena.

Informer

Dobila je i kraljevsko priznanje

Meri je sa sesrama živela samostalno u Handfortu, u Češiru. Sada živi u staračkom domu u blizini Stokporta.

Meri je nedavno primila čestitke od kralja Čarlsa i kraljice Kamilate, treće kraljevsko priznanje nakon prethodnih stogodišnjica.

Pokojna kraljica Elizabeta joj je uručila čestitku na njen stogodišnji rođendan 2018. godine, a prošle godine kralj Čarls joj je čestitao 105. rođendan.

Meri je veliki navijač Mančester sitija, pa su joj navijači ovog kluba poslali veliki broj čestitki sa lepim željama za rođendan, prenosi Daily Record.