28.08.2024.

14:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Fotografija sa letovanja iz bivše Juge izazvala nevericu! Komentari se samo nižu, svima u oko upada ogroman detalj (FOTO)

Ljudi širom bivše Jugoslavije često su nostalgični za prošlošću, prisećajući se načina života, hrane, mode, filmova, muzike i trendova koji su obeležili to doba. Na društvenim mrežama korisnici su se nedavno prisetili kako je bilo letovanje u bivšoj Jugoslaviji, a čini se da je bilo mnogo drugačije nego danas.

Ova slika prikazuje ljude koji su tada bili bezbrižni, opušteni i bez kompleksa. Detalj koji je privukao veliku pažnju je što na slici nema ležaljki, a mnogi nemaju ni peškire. Internet nije postojao, svi su se družili i ćaskali jedni sa drugima, stvarajući harmoničnu atmosferu bez stresa i takmičenja za najbolje mesto na plaži ili čak plaćanja ulaska na plažu.

Fotografija je prikupila preko 1000 lajkova i brojne komentare sličnog tona. Komentatori primećuju da je sve bilo opuštenije i da plaže nisu bile samo još jedan način da se zaradi. Sve plaže su bile dostupne svima, a "ucenjivati" turiste ležaljkama bilo je nezamislivo.

Mesta je bilo za sve 

Komentari na ovu fotografiju su bili beskrajni. 

- Izađeš iz mora, i legneš mokar u pesak. Za čudo, preživiš.

- Bez ležaljki, bez suncobrana, i ja sam tako provodio leto i bilo je super.

- Nema peškira, nema ležaljki, nema faktora 50, nema kišobrana. Njih četvoro sede na jednom malom dušeku, nije tesno, pričaju, smeju se, druže se, usredsređeni jedno na drugo, zadovoljni i zahvalna neka nekadašnja i prošla vremena, humanija i bogatija, nekako nestvarna kao na razglednici.

- Pesak bez ležaljki i suncobrana, more je bilo važno, a sunce i zadovoljstvo.

Mnogi se slažu da su, iako nisu imali mnogo, bili zadovoljni.

- Bilo nam je lepo, nikad više taj opušten i normalan život. Nije nam bilo dovoljno ali smo bili zadovoljni.

- Bilo je mesta za sve, ne samo za one sa dubokim džepovima, i nije bilo ležaljki ili suncobrana.