Autor: Informer.rs

04.09.2024.

11:00

Foto: wikipedia

Magazin

Baba Vanga je verovala da nas ovo štiti! Zdravlje i sreća su na prvom mestu

Čuvena bugarska proročica Baba Vanga, koja je preminula 1996. godine u 86. godini, tokom svog života pridržavala se određenih navika koje je smatrala ključnim za očuvanje zdravlja.

Iako su njena proročanstva fascinirala mnoge, njeni saveti o zdravom načinu života takođe su ostali u centru pažnje.

Baba Vanga je savetovala da se izbegava prejedanje, naglašavajući da ono može dovesti do ozbiljnih bolesti koje pogađaju sve organe. Pušenje cigareta je takođe bilo strogo zabranjeno.

Informer

 

Tokom letnjih meseci, preporučivala je šetanje bosonoga, verujući da na taj način jačamo svoju povezanost sa prirodom. Ljubav i dobra dela takođe su se nalazili na njenoj listi važnih životnih principa.

Pravilno odmaranje je bilo od suštinske važnosti za nju; dan je bio predviđen za rad, a noć za san. Preporučivala je odlazak na spavanje najkasnije do 22 sata i ustajanje između 5 i 6 ujutru. Takođe je savetovala da se jednom nedeljno konzumira pšenica natopljena vodom kako bi se telo očistilo, kao i da se jede raženi hleb za očuvanje zdravlja.

Baba Vanga je verovala da lenjost može uništiti i telo i dušu, te je naglašavala važnost aktivnosti i rada. Takođe je savetovala da se izbegava kupanje u previše vrućoj vodi.

Njen savet o ispravnom načinu života, iako deluje jednostavno, nudi uvid u to kako su čak i najpoznatiji proroci gledali na očuvanje zdravlja i blagostanja.