Autor: Informer.rs

13.09.2024.

14:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Podigli su đakuzi tokom renoviranja i otkrili nešto šokantno ispod! Usledio je pravi haos i jeza! (VIDEO)

Kupovina nove kuće ili stana često dolazi sa nepredviđenim izazovima, a tako je bilo i za bračni par iz Mičigena koji je 2020. godine kupio nekretninu s namerom da je renovira. Međutim, ono što su pronašli tokom renoviranja nadmašilo je sva njihova očekivanja.

Hejli Gilmartin i njen suprug Trevor započeli su uklanjanje starog đakuzija u svom domu uz obalu jezera Huron, kada su otkrili zapanjujuće otkriće - misterioznu, vodom ispunjenu komoru smeštenu šest metara ispod površine.

Pronašli su podvodni tunel

Stručnjaci pretpostavljaju da se radi o tunelu iz doba prohibicije, koji je mogao služiti kao tajna ruta za šverc alkohola preko granice.

Hejli je u razgovoru za "Newsweek" objasnila da je kuća "u stilu 1970-ih" i da su planirali da uklone đakuzi iz dnevne sobe. Iako su znali da će uklanjanje đakuzija biti izazov, otkriće "nečega nalik šahtu" ispod njega promenilo je sve što su znali o kući.

- Naša kuća ima oko metar betona između svakog sprata - rekla je Hejli.

Supružnici nisu odmah bili oduševljeni ovim otkrićem, jer su ga u početku smatrali uznemirujućim.

- Mislim da bi svako ko pronađe rupu ispod svoje kuće u potpunom mraku smatrao da je sablasna. Međutim, voda u komori je kristalno čista, i nismo pronašli ništa neobično. Kada smo skupili hrabrost da istražimo dalje, otkrili smo još jednu prostoriju. Ronili smo u reku i pronašli njen drugi kraj, što je bio ogroman tunel -  dodala je Hejli.

Ona je takođe napomenula da je "nemoguće" ispumpati vodu iz ove misteriozne komore jer ona i dalje dobija vodu iz jezera Huron i povezane reke.