Autor: Informer.rs

12.09.2024.

14:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Saznajte bez ultrazvuka kog je pola beba! Naši stari su verovali u tačnost ovog testa - Iznenadićete se!

Jedan od starih narodnih običaja za predviđanje pola deteta je test sa burmom. Ovaj jednostavan, ali intrigantan metod koristi burmu, koja se tradicionalno povezuje sa različitim verovanjima i običajima.

Iako naučna istraživanja nisu potvrdila njegovu tačnost, test sa burmom i dalje fascinira mnoge buduće roditelje i nudi zabavan način da se dočeka trenutak kada će ultrazvuk konačno otkriti pol bebe.

Kako se izvodi test?

Da biste izveli test sa burmom, potrebno je samo nekoliko osnovnih materijala, a to su burma i konac.

Prvi korak je da vežete burmu za konac, a zatim ležite na leđima u udobnom položaju. Držite konac sa burmom iznad stomaka tako da burma bude u visini.

Informer

Šta znači kretanje burme?

Prema narodno verovanju, način na koji se burma kreće može otkriti pol vašeg budućeg deteta:

Ako se burma kreće u kružnim pokretima, veruje se da ćete roditi devojčicu. Smatra se da je ovaj oblik kretanja znak ženskog pola.

Ako se burma pomera napred-nazad, kao klatno, to može sugerisati da očekujete dečaka. Ovaj pravolinijski pokret često se povezuje sa muškim polom.

Informer

 

Važno je napomenuti da je test sa burmom samo zabavan narodni običaj i da ne postoji naučni dokaz koji bi podržao njegove rezultate. Ovaj test ne može zameniti ultrazvuk, koji je pouzdan način za određivanje pola bebe. Međutim, može biti interesantna aktivnost za buduće roditelje koji žele da se zabave i uvedu malo misterije u svoje iščekivanje.

Bez obzira na rezultate testa, najvažnije je da se radujete dolasku novog člana porodice i da uživate u procesu pripreme za njegov dolazak. Test sa burmom može vam pružiti osmeh i trenutke zabave dok čekate službene potvrde o polu vaše bebe.