30.09.2024.

11:00

Foto: Profimedia

Magazin

SKANDAL GODINE! Megan i Hari proneverili 4 miliona dolara iz svoje humanitarne fondacije?

Svi se pitaju gde je novac otišao, dok se očekuje sledeći poreski izveštaj koji bi mogao da razjasni situaciju.

Ovaj finansijski propust dolazi u nezgodnom trenutku za fondaciju princa Harija i Megan Markl, koja je ranije ove godine već bila označena kao "delinkventna". Fondacija je tek nedavno dobila dozvolu da ponovo prikuplja i troši novac, te bi novi problemi sa IRS-om (Internal Revenue Service) mogli dodatno uzdrmati njen ugled, prenosi "Dejli Mejl".

Informer

Megan sa Harijem

Nepoznati donatori fondacije 

Fondacija je u poslednje dve godine primila dve uplate veće od 6 miliona dolara, ali nijedna od njih se ne pojavljuje u poreskom izveštaju. Postoje spekulacije da su velike donacije "Archewell-u" možda date anonimno preko posredničkih organizacija, što je praksa koja je već viđena u prošlosti.

Fondacija je, inače, ranije ove godine već bila na udaru kritika i sumnjiu regularnost poslovanja zbog nepravilnosti u podnošenju godišnjeg izveštaja i plaćanja taksi. Iako su izvori bliski vodjvodi i Vojvotkinji od Sakeksa tvrdili da je do problema došlo zbog neprocesuiranog čeka od 200 dolara, ovaj novi finansijski propust mogao bi dodatno zakomplikovati situaciju.

Informer

 

Čeka se poreski izveštaj 

Svi pogledi su sada uprti u predstojeći poreski izveštaj fondacije "Archewell" koji se očekuje 15. novembra 2024. godine. Ukoliko se ponovo pojave problemi, to bi moglo izazvati nove komplikacije za fondaciju, ali i Harija i Megan, koji se već sumnjiče za malverzacije.