• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

21.07.2024

14:00

Jedna rečenica kralja Čarlsa naterala je Dajanu na razvod! To nikada nije mogla da mu oprosti, samo što se rodio Hari (FOTO)

Profimedia

Dom i porodica

Jedna rečenica kralja Čarlsa naterala je Dajanu na razvod! To nikada nije mogla da mu oprosti, samo što se rodio Hari (FOTO)

Podeli vest

Dajana je stalno praštala Čarlsu greške u braku, a onda, nakon što se rodio Hari, on je rekao rečenicu koju nije mogla da mu oprosti.

Nije tajna da su kralj Čarls i njegova prva supruga, princeza Dajana imali veoma nesrećan brak. Kralj je svoju ženu mučio preljubom i potpunom ravnodušnošću. Ali jedan postupak je bio kap koja je prelila čašu. Evo o čemu je reč:

Bračni život princa Čarlsa i princeze Dajane nije bio zdrav od samog početka. Naslednik britanskog prestola je uvek voleo drugu ženu i loše je skrivao neverstvo od svoje žene. U javnosti, par je sve vreme pokušavao da odglumi sreću. Biograf Lejdi Di progovorio je o trenutku kada je ozbiljno razmišljala o napuštanju muža.

Foto: profimedia

Čarls je godinama varao Dajanu

Princ i princeza od Velsa objavili su razvod 1992. godine, a četiri godine kasnije zvanično su podneli zahtev za razvod. Ispostavilo se da je Lejdi Di planirala da napusti svog muža mnogo pre ovoga. Biograf Dajane Endrju Morton je rekao da je princeza bila duboko pogođena Čarlsovim rečima nakon Harijevog rođenja.

- O Bože, opet je dečak! razočarano je rekao princ, čim je ugledao svog najmlađeg sina.

Naravno, Dajana je znala pol deteta, ali nije rekla mužu. Lejdi Di je priznala svom biografu da je njen muž uvek sanjao da će imati ćerku. Dajana je takođe rekla da se Čarls čak požalio svojoj tašti zato što je dobio još jednog sina. Morton tvrdi da je nakon ovoga Dajana konačno odlučila da napusti muža.

Razvod je zvanično podnet 28. avgusta 1996.

Foto: profimedia

Hari, Čarls i Dajana

Međutim, vest da je Čarls bio izuzetno uznemiren zbog Harijevog rođenja omogućava nam da iznova pogledamo ceo ovaj generacijski sukob, možda Saseks jednostavno pokušava da privuče pažnju svog oca, koji je bio nezadovoljan njime od trenutka kada je rođen.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija