07.10.2024.

11:00

Foto: EPAIMAGES

Magazin

Kralj Čarls prvi put ručao u životu! Snimljen istorijski momenat - evo zašto je 75 godina izbegavo ovaj obrok (FOTO)

Govorio je da u "njegovom zgusnutom rasporedu nema vremena za takvo uživanje", ali sada je zbog zdravstvenog stanja ovu lošu naviku morao da promeni.

Po nalogu svoje supruge, pomoćnika i doktora, kralj Čarls uveo je ručak u svoju dnevnu rutinu kako bi bolje održavo snagu. I kako je svoj prvi obrok u podne pojeo napolju, naravno da su fotografi ovaj svojevrstan istorijski trenutak ovekovečili, pa je čitav svet mogao da vidi šta se našlo u tanjiru britanskog monarha.

Ipak, kada je količina hrane koju unosi za vreme ručka u pitanju nije želeo da pravi nagle promene.

Jedva pojeo pola avokada

- Ruča vrlo nevoljno. Sada jede pola avokada. To je važno za snagu tokom dana, posebno ako ste bolesni - rekao je izvor blizak kralju, prenose britanski mediji.

Čarls, koji se oporavlja od raka, inače se zdravo hrani i insistira na organskim proizvodima. Jaja su posebno omiljena. On je za BBC pre tri godine ispričao kako se dva dana u nedelji uzdržava od mesa i ribe, ali i mlečnih proizvoda. Kako je avokado poznat po tome da je bogat kalorijama i zdrav način da se ishranom unesu dobre masti koje daju energiju, ne čudi što se ova namirnica našla na kraljevom meniju, piše "Daily Mail". 

Avokado je poslednjih godina posebno popularan širom sveta i sve češće ga možemo videti u raznoraznim receptima. Najčešće ga možemo naći u tostu ili salatama, a neretkima je to jedina namirnica za doručak.

Informer

Kralj Čarls i Kamila

Njegovoj popularizaciji doprineo je australijski ugostitelj Bil Grejndžer, koji je pre tri godine u svom lokalu u Sidneju prvi put poslužio blendirani avokado na tost hlebu i izazvao svojevrsnu svetsku revoluciju.

Kralj Čarls zbog izbegavanja ugljenih hidrata neće avokado jesti uz hleb, ali neće se odreći ni one druge polovine koju nije pojeo, s obzirom na to da je kraljev posinak Tom Parker Bouls ispričao da je monarh vrlo ekonomičan kada je hrana u pitanju.

Reciklira hranu 

- Sve se 'reciklira'. Ako nešto ostane, iskoristiće se za pripremu obroka narednog dana. Ništa se ne baca - otkrio je medijima.

U svojoj novoj knjizi "Kuvanje i kruna" on detaljno opisuje kako se hrane stanovnici Bakingemske palate. Tom piše da tokom jeseni i zime njegova majka kraljica Kamila svaki dan jede kašu, pileću čorbu i dimljeni losos, dok Čarls konzumira sušeno voće i med za doručak, dok umesto ručka pije čaj.

Informer

 

- Čajanka je za njih oduvek bila spektakl. Svi se okupe, a na stolu nisu samo torte i keksići, već i sendviči. Možda čak dobijete i poširana jaja - ispričao je Parker Bouls pre da Čarls promeni svoju dnevnu rutinu i 'uvede ručak u raspored'.