24.10.2024.

21:00

Foto: profimedia

Magazin

TAJNE VILE "GALEB" - OTKRIVEN VELIKI SKANDAL! Tito i Jovanka su ovde ušli u fizički obračun, u sve umešane dve žene

U dokumentarcu "Titova soba tajni" koji se emituje na "Informer" televiziji otkrivene su najveće tajne tadašnjeg predsednika velike Jugoslavije Josipa Broza, a mi vam prenosimo delove koje javnost do sada nije znala.   

Bitnu ulogu u njegovom životu igrale su žene, a imao ih je pet, pored onih sa kojima je bio u ljubavi družio se sa najvećim lepoticama Holivuda Sofijom Loren i Elizabet Tejlor koje su bile i njegovi gosti u rezidenciji. Žene su obožavale njegovu harizmu, duhovitost i ophođenje, izraženost prema hedonizmu koji je gajio do kraja svog života.

Tito je u svojim rezidencijama širom zemlje često uživao sa prijateljima i Jovankom, a sada je otkriveno da je jedne godine u Igalu došlo do žučne svađe između dvoje supružnika i to upravo oko dve žene koje su bile maserke Josipa Broza. 

Josip Broz Tito lupio šamar Jovanki 

Iako su lekovite mineralne vode Igalu dovodile mnoge poznate ličnosti, ovde su se događali i skandali, uključujući i razmirice između Tita i njegove supruge Jovanke, koje su kulminirale ozbiljnim bračnim prepirkama, pa i konačnog razlaza.  

Informer

Tito sa Jovankom

Dokumenti otkrivaju da je Jovanka je bila jako ljubomorna na Titove mlade maserke sestre Radojku i Darjanu Grbić, koje je tada lično ona angažovala. Njemu su jako prijale masaže pa je redovno zvao maserke i sa njima provodio vreme. Jovankina netrpeljivost je rasla da je u jednoj prepirci od Broza čak dobila i šamar. 

Informer

Titova letnja rezidencija u Igalu 

Godine 1946. Josip Broz Tito prvi put je posetio Crnu Goru, kada je Podgorica dobila ime Titograd. Ova poseta označila je početak niza važnih događaja koji su se odvijali u Igalu, gde je kasnije, 1976. godine, boravio u rezidenciji Galeb, sagrađenoj rekordnom brzinom samo za njega. To je bila maršalova letnja rezidencija. Tokom svojih poseta, Tito je često isticao važnost mira, ali i spremnosti za rat, dok su njegovi susreti s moćnicima, uključujući i princa Čarlsa, ostavili značajan trag. 

U kongresnoj dvorani u vili još uvek se nalazi 51 fotelja gde je zasedao centralni komitet i bela granitura gde je Lord Hamilton sa bivšim liderima jugoslovenskih republika pokušavao da reši sukobe u tadašnjoj Jugi.