31.05.2019.

14:59

Foto:

Magazin

PROTIV GRAVITACIJE SE (NE)MOŽE! Kako da vam grudi ostanu čvrste i podignute?

Vežbajte

- Svi bismo voleli da postoji vežba koja će podići grudi, ali ne postoji. S druge strane, vežbama koje će zateći mišiće grudi i ramena možete da stvorite iluziju podignutijih grudi. Time što ćete ojačati ove mišiće sprečićete da se pogrbite, a ujedno će vam mišić ispod i oko grudi biti zatenutiji - kaže Dženi Frensis, urednica magazina Fabulous Fitness.

Evo i njenih predloga vežbi.

Prva vežba: Uzmite teg odgovarajuće težine i stanite uspravno, tako da su vam stopala u pravu ramena, blago savijte kolena i nagnite napred gornji deo tela. Leđa treba da vam budu prava, a onda uzmite teg u ruke. Teg podižite do visine stomaka, a zatim ga spustite na pod, pa ponavljajte ovaj pokret.

ZNAJU ZNANJE! Žene u ova 4 znaka mogu da zavedu svakog muškarca!

Druga vežba: Lezite na leđa, tako da su vam kolena savijena, a stopala oslonjena na pod. U rukama držite bučice, tako da vam dođu ravno iznad grudi. Polako ispravljajte ruke na stranu (ruke su blago savijene u laktovima), a zatim ponovo skupite ruke iznad grudi.

Informer

Frensisova dodajte da možete da radite i sklekove, i savetuje da svaku od ovih vežbi radite po 40 sekundi.

Jedite zdravo

- Hrana koju jedete može da pomogne u zaštiti kolagena koji će drugi održati čvrstim godinama. Šargarepa, mango, kajsije, slatki krompir i breskve, svoju boju dobijaju od veoma hranljivog pigmenta beta-karotena. To, plus pigment iz paradajza i kukuruza, telu daju unutrašnju zaštitu SPF tri ili četiri. To pomaže u zaštiti kože kako starimo, a čvršća koža će pomoći i da vam grudi duže stoje 'na mestu' - tvrdi nutricionistkinja Amanda Arsel.

(FOTO) ODMAH IZBACITE OVU BILJKU IZ KUĆE! Njeno OTROVNO LIŠĆE vas može UBITI za 15 minuta!

Ona savetuje i da što je više moguće izbegavajte slatkiše i gazirane napitke jer, uz rafinisane ugljene hidrate, poput belog pirinča i testa, mogu loše da utiču na čvrstinu kože.

Informer

- Naučnici veruju da kada se poveća nivo šećera u krvi nakon konzumiranja ovakvih namirnica, tada se nanosi šteta i kolagenu. Ovim procesom, koji se naziva glikacija, koža, uključujući i kožu oko grudi, postaje manje fleksibilna i sklonija je pojavi bora - objašnjava ona.

Nosite odgovarajući brushalter

- Svaka žena ima drugačiji oblik i veličinu tela, zato je važno da se brushalter tome prilagodi. Oblik tela je važan koliko i veličina, a u obzir uzimamo i starost žene, kako bismo joj preporučili odgovarajući grudnjak. Obično savetujemo ženama da provere svoje mere svakih šest do 12 meseci - kaže stručnjack za brushaltere u Marks&Spencer-u Džulija Merser.

Informer

Ona ističe da odgovarajući brushalter može da poboljša držanje tela, da utiče na to da vam odeća bolje stoji, ali i da imate više samopouzdanja.

(VIDEO) NAPRAVITE ŠATOR SA KLINCIMA, lako i uz puno zabave!

- Postoji samo jedan mišić grudi, pektoralni. Ostatak strukture grudi čine osetljiva tkiva. Morate da im pružite podršku kako biste sprečili istezanje kože, a upravo to će uraditi dobar brushalter. Uvek savetuje nošenje grudnjaka zbog podrške koju pruža tkivima.

Slušajte lekara

- Grudi se neizbežno menjaju s godinama jer se menjaju tkiva, a i gravitacija 'dolazi po svoje'. Najveći izazove se javlja u menopauzi, kada niži nivo estrogena dovodi do skupljanja glandularnog dela dojke, pa grudi postaju opuštenije. Pušenje doprinosi slabljenju ligamenata, pa je najbolje da ne pušite. Pokušajte da izbegnete i velike promene telesne težine. Velike grudi se lakše opuste. Bradavice i koža grudi su osetljivi, pa izbegavajte izloženost UV zracima koji ubrzavaju starenje kože, a pored toga povećvaju i rizik od raka kože - savetuje dr Kerol Kuper.

Hidrirajte kožu

Dermatolozi ističu da hidratacija kože pomaže tako što koža duže ostaje elastična. Zato, ne štedite na kremi ili mleku za telu, a kada izlazite napolje obavezno nanosite i kremu sa SPF zaštitom.

Tagovi: