Magazin
SOK OD CVEKLE, ŠARGAREPE I POMORANŽE! Čisti jetru, snižava pritisak, leči anemiju!
Jedan od takvih napitaka je i ovaj o kojem vam danas pišemo. Sok od šargarepe, cvekle i pomorandže je iznenađujuće ukusan i sladak.
KETO ZA LETO! Salata sa ova tri glavna sastojka je pravi obrok za svakog!
Blagotvorna svojstva soka do cvekle, šargarepe i pomorandže:
Snižava krvni pritisak
Čisti jetru
Leči anemiju
Povećava izdržljivost i smanjuje bol u mišićima.
Izvor je kalijuma, magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B6, C, antioksidanata i rastvorljivih vlakana.
Narandže su bogate vitaminom C, a odličan su izvor kalcijuma, bakra, kalijuma i vitamina B6.
Šargarepa smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, a sadrži vitamine A, K, kalijum i bakar.
Cvekla je poznat čistač jetre. Osim toga ona je namirnica br1 koja leči anemiju.
Potrebno vam je: 1 cvekla (oljuštena); 500 šargarepe; 1 kg pomorandži
Priprema: Sve sastojke očistite od ljuske i stavite u sokovnik. Dobijeni sok konzumirajte tokom dana.