25.11.2019.

19:49

Foto:

Magazin

NE PRESKAČE VAS NIJEDAN VIRUS? Ovo su znaci da vam nedostaje vitamin C!

Najočigledniji znak jeste činjenica da lako obolite. Bez dovoljno C vitamina nema ni dovoljno belih krvnih zrnaca koja napadaju viruse i bakterije i samim tim štite organizam od gripa i prehlade.

NEMA BOLESTI KOJE NE LEČE! Urme protiv anemije, kod visokog krvnog pritiska, holesterola, čak i u prevenciji raka...

Ako ste umorni, loše raspoloženi i pospani, to takođe može da ima veze s nedostatkom ovog vitamina. Brojna istraživanja obavljena na pacijentima koji se bore sa anksioznošću pokazuju da je njihovo raspoloženje postalo bolje za 34 odsto nakon što su u organizam uneli vitamin C.

Informer

Nedostatak ovog vitamina takođe može da utiče na vezivna tkiva koja se ne obnavljaju normalnom brzinom, pa vam samim tim rane sporije zarastaju. Bez ovog vitamina su i vaši zglobovi u lošijem stanju, otečeni su i bolni, a na jednostavan jači dodir na vašem telu se stvaraju modrice. Još jedan jasan znak videćete i na kosi i koži, ako su suvi, onda to znači da u vašem organizmu nema dovoljno ovog vitamina.

SEM PRAVE, POSTOJE JOŠ 4 VRSTE LJUBAVI! Koju da preskočite, a za koju se vredi boriti?

Količinu vitamina C u organizmu povećaće brokoli, kupus i citrusno voće. Potrudite se da jedete sveže voće, a ne sokove i druge industrijski prerađene namirnice. 

Tagovi: