29.02.2020.

17:15

Foto:

Magazin

OVE PROMENE se događaju telu ako DUGO NEMATE SE*S – Samo JEDNA je dobra!

Savršeni se*sualni život je vrlo individualna priča i vrlo je teško držati se nekih eventualnih pravila kao što su koliko često, koliko dugo i s koliko partnera.

AKO ŽELITE DA IZGLEDATE KAO DŽENIFER LOPEZ, TREBA OVAKO DA SE HRANITE! Dobro poslušajte OVE SAVETE!

Međutim, jedno je sigurno: se*s je prilično dobar za vaše telo. S druge strane, dugotrajnija apstinencija može imati neke neželjene posledice na vaše zdravlje.

Informer


1. Zid vagine može se stanjiti

Takozvana vaginalna atrofija osobito pogađa žene u menopauzi. Među simptome ubrajaju se sekret, peckanje, svrbež i bolovi kod mokrenja i za vreme se*sa. Redovni orgazmi mogu ublažiti simptome. Povećana cirkulacija krvi za vreme orgazma pomaže da se izbegnu upale i suvoća.

2. Vagina se može osećati isušeno

Manje se*sa (i orgazama) može dovesti do niskog nivoa estrogena – što pak može dovesti do vaginalne suvoće. Suva vulva sklonija je upalama i infekcijama. Vlažnost vulve štiti vas i kod seksa: sprečava bolno trljanje i smanjuje opasnost od povrede.

SVAKO MOŽE DA BUDE DEPRESIVAN, TO NIJE STVAR ODLUKE! Lepa glumica o ličnoj borbi i inspiraciji da POMOGNE I DRUGIMA!

3. Mogu se pogoršati menstrualne tegobe

Se*s za vreme menstruacije može smanjiti menstrualne tegobe – ako žena ima volje za s*ksom. U celibatu nestaje ta mogućnost.

4. Možete biti pod većim stresom

Se*s (dobar se*s) može smanjiti razinu stresa te učiniti čovjeka smirenijim, potvrđuju brojna znanstvena istraživanja. Onda vrijedi i sljedeće: nema se*sa, više stresa.

5. …ili tužnije

Telesni kontakt je esencijalan kako biste se uopšteno osećale dobro.

- Kod sek*a ima puno kontakta pa se međusobno može regulisati raspoloženje drugoga jer se luči hormon oksitocin - objašnjava s*ks-terapeutkinja Sari Kuper.

6. Ali, verovatno ćete ređe imati upalu bešike

Žene često dobiju upalu bešike ili mokraćnih puteva zbog polnog odnosa.

Tagovi: