15.04.2020.

20:44

Foto:

Magazin

OVO ĆE VAS PREPORODITI! Potrebno je samo nekoliko namirnica da se REŠITE BORA - potpuno prirodne maske! (FOTO)

Dok provodite vreme u izolaciji možete pomoći sebi da se osećate bolje i to na prirodan način. Smetaju li vam novonastale bore na licu?

Stalno vas muči pitanje kako da ih se rešite? Postoji nekoliko prirodnih sastojaka koji vam mogu pomoći u tome. Sigurno u kući imate med, a recept je jednostavan. 

MASKA PROTIV BORA OD MEDA

Kombinacija meda i cimeta dobra je jer oba ova sastojka hrane kožu. A kako bi nega bila potpunija i smesa hidratantnija dodaju se još neki sastojci. Za ovu masku vam dakle treba:

- 1 kašika meda
- 1 kašika jogurta
- 1 kašičica limunovog soka
- prstohvat cimeta

Informer

VEČERA OKO KOJE ĆE SE SVI OTIMATI! Tortilja sa povrćem i piletinom! (RECEPT)

Da bi se sve to bolje sjedinilo,  možete dodati i malo tople vode. Stavite na lice i ostavite da deluje 10 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Koristite 3 puta nedeljno Ovi sastojci čine kožu jačom, uklanjaju mrtve ćelije sa kože i hrane je i čine je otpornijom na bore.

MASLINOVO ULJE PROTIV BORA

Maslinovo ulje je još jedan prirodan sastojak sa širokom primenom u domaćim tretmanima, kako u onim za suvu i oštećenu kosu, tako i u ovim protiv bora. Možete ga utrljavati u lice umesto kreme, a možete napraviti i masku od sledećih sastojaka

- malo meda
- nekoliko kapi maslinovog ulja
- nekoliko kapi glicerina

Ovakva maska će zategnuti kožu, sprečiti njeno opuštanje i pojavu bora, nahraniti je vitaminima A i E i izboriti se protiv slobodnih radikala koji su jedan od uzroka starenja kože. Pored maslinovog ulja, u borbi protiv bora izutetne moći ima  bademovo ulje za lice.

Informer

ZELENI ČAJ

Zeleni čaj je odličan prirodan lek protiv bora jer deluje kao astrigent (zateže) i bogat je antioksidantima. Za masku od zelenog čaja vam treba:

- kesica zelenog čaja
- kašika meda
- 2 kašike maslinovog ulja

Pomešajte med i maslinovo ulje. Otvorite kesicu zelenog čaja i sipajte u smesu koju ste napravili. Nenesite na lice i ostavite da deluje 10-ak minuta. Isperite mlakom vodom.

BANANE

Maska od banane protiv bora je odlična solucija jer je ova voćka bogata vitaminima, minerealima i antioksidantima.Ona više deluje kao preventiva. Jednostavno izgnječite 2 banane, napravite pastu i nenesite na lice. Ostavite pola sata pa isperite mlakom vodom.

Informer

ŠARGAREPA

Ukoliko ste čuli da je retinol dobar protiv bora, onda znate da je to derirvat vitamina A, ali i da ima neke svoje mane. A ako je neka biljka bogata ovim vitaminom, onda je to šargarepa. Ovaj vitamin podstiče produkciju kolagena i čini kožu glatkom i elastičnom i tako smanjuje bore. Za masku od šargarepe treba vam:

- 3 velike šargarepe
 - med

Šargarepe skuvajte u vodi dok ne omekšaju, a zatim pomešajte sa medom i nanesite na lice. Ostavite pola sata pa isperite.