24.04.2020.

08:29

Foto:

Magazin

JEDITE OVIH 10 NAMIRNICA I ZABORAVITE NA VIRUSE! Doktorka savetuje: Najvažnije je da prvo iz ishrane izbacite ove DVE STVARI

Doktorka Džulijana Čen iz Ausralije preporučuje osnovne namirnice koje treba da uvedete u ishranu kako bi ojačali imunološki sistem tokom pandemije korona virusa.

Džulijana napominje da je prvo najvažnije da izbacite pića na bazi alkohola i hranu lošeg kvaliteta iz svoje ishrane, a potom da se potrudite da svakog dana imate tri glavna obroka. Tako ćete sprečiti navalu gladi i prejedanje.

Kada je reč o osnovnim namirnicama doktorka Čen bira voće, živinsko meso, jaja, ribu, integralne žitarice, pirinač, testenine, rezance i maslinovo ulje.

Informer

 

Ukoliko želite možete uzeti svežu, smrznutu ili konzerviranu hranu a najbolje je da birate povrće, mahunarke i ribu, jer su ove namirnice veoma „hranljive“, ističe stručnjak za ishranu.

- Ovo su sve namirnice koje će vam pomoći da imate uravnoteženu ishranu i da održite fizičko i psihičko zdravlje - dodaje doktorka Džulijana.

Takođe je dobro poznato da mediteranska ishrana u kojoj su zastupljeni riba i povrće mogu da smanje rizik od nastanka depresije, piše Telegraf.

Kada osetite navalu gladi doktorka predlaže da odmah počnete da radite nešto u kući, narednih 20 minuta, ili jednostavno popite čašu vode.

Savetuje da iz kuhinje izbacite slatke zalogaje poput čipsa, keksa i čokolade.

Za zdrave užine, možete birati grčki jogurt, orašaste plodove, voće, integralne krekere i domaće kokice.