02.05.2020.

12:25

Foto:

Magazin

OVA NAVIKA JE ULTIMATIVNI ANTISTRES! Vraća mir i tera strahove!

Marija Vicković, psiholog i psihoterapeut, kaže da je pisanje odlična univerzalna terapija.

- Pisanje dnevnika vraća mir, jer dok na papir izbacujete sve što vam je u glavi ili na duši, oslobađate nagomilane emocije, praznite misli i terate strahove. Svako slovo koje budete napisali rasteretiće vas sumornih promišljanja, pa ćete se posle toga osećati lakše i srećnije. Uostalom, radićete na svojoj kreativnosti i time ćete steći više samopoštovanja i samopouzdanja - tvrdi Vickovićeva.

(FOTO) KOLIKO ZRELE BANANE VI BIRATE? Ako imate višak kilograma, preko OVOG BROJA ne smete da idete!

MIRIS FRANCUSKE KUHINJE U VAŠEM DOMU! Hrskavi baget sa semenkama - KAO IZ PEKARE!

Sagovornica Novosti preporučuje da sadržaj dnevnika bude u skladu sa našim senzibilitetom.

Informer

- Nekome više prija da prepričava lične događaje na dnevnom nivou ili da akcenat stavi na osećanja prema bliskim ljudima, brige i strahove, drugome da piše svoja zapažanja okolnosti u kojima se nalazimo, dok ima i onih koji će sve to iskombinovati. Važno je da svake večeri napišete tri stvari za koje ste zahvalni što ih imate, jer to čoveka ispunjava pozitivnom energijom. Možete da zapišete i šta biste prvo voleli da radite kada prođe vanredno stanje, sa kojom osobom želite više da se viđate, kome dugujete više pažnje i nežnosti, šta planirate da promenite u svom životu - kaže psiholog i dodaje kako istraživanja pokazuju da 20 minuta vođenja dnevnika svakog dana znatno popravlja raspoloženje.

NIJE SVE U IZGLEDU, A NI LOVI! Ova osobina je PRESUDNA kod izbora partnera!

Da bi sve bilo zanimljivije, uzmite neki lep rokovnik ili običnu svesku izlepite motivacionim citatima i slikama, kako biste joj dali lični pečat. Tako ćete brže razviti odnos prema dnevniku i pisanje će vam prerasti u rutinu.