Magazin
NAJZDRAVIJI OBROK NA SVETU! Ovakav ručak čuva zdravlje i topi kilograme u rekordnom roku!
U Aziji, kultura hrane je veoma istančana, azijati su posebnu pažnju posvetili hrani i zdravoj ishrani, mlečne proizvode gotovo da ne konzumiraju, meso se jede u posebnim prilikama, više se unosi povrće i voće, pa se zato smatraju najzdravijom nacijom.
Glavni sastojak ovog obroka su leblebije, a kada je reč o biohemijskom sastavu leblebije, osušeno zrno ove mahunarke sadrži 23 % belančevina, 53 % ugljenih hidrata, 4-5 % biljnog ulja, 3-5 % celuloze i 3 % mineralnih materija.
Leblebija je zasigurno jedan od najboljih izvora proteina, vlakana, B6 vitamina, gvožđa i magnezijuma.
Osim što ovaj obrok čuva zdravlje celog organizma, on pomaže i u mršavljenju, jer ga čine niskokalorični sastojci koji se lakše vare.
Zamenite uobičajeni ručak, buda činijom zdravlja i primetićete drastičnu razliku.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka:
(za 2 osobe):
1 šolja kuvane leblebije
1 tikvica
1 manji crveni luk
2-3 kašike maslinovog ulja
2 šargarepe
1 šolja kuvanog kukuruza šećerca
1 crvena paprika
3 kašike tahinija
Sok od pola limuna
1 čen belog luka
So i biber prema ukusu
½ kašičice aleve paprike
Pečene semenke po želji
Sveže peršunovo lišće
masline (opciono)
Priprema:
Na maslinovom ulju dinstajte naseckani luk nekoliko minuta pa dodajte šargarepu i tikvicu isečenu na kockice. Dinstajte još 10 minuta, dodajte mlevenu papriku pa sipajte malo vode i poklopite. Kuvajte uz mešanje dok voda ne ispari i povrće ne omekša.
Pred kraj dodajte kuvanu leblebiju, so i začine po želji. Tahini izmešajte sa sokom od limuna i sitno seckanim belim lukom pa dodajte so i biber prema ukusu.
U dubokom tanjuru ili plitkoj činiji aranžirajte leblebiju sa povrćem, seckani sveži paradajz i crvenu papriku, skuvani kukuruz i preliv od tahinija. Opciono možete da dodate zelene ili crne masline. Pospite pečenim semenkama i svežim peršunovim lišćem.