16.09.2020.

09:02

Foto:

Magazin

Kako se ZAŠTITITI OD GRIPA svih vrsta? Ova hrana je PRVA LINIJA ODBRANE!

Ipak, ne zaboravite da je vaše najmoćnije oružje protiv gripa svake vrste - snažan imunitet. Umesto da preterano strahujete, najbolje što možete da učinite za sebe jeste da uvedete neke promene kako biste smanjili rizik od zaraze i podigli obrambene snage organizma na maksimum pripravnosti.   

DOMAĆI LEK PROTIV ZAKRČENJA ARTERIJA, STVARANJA KAMENA I JAČANJE IMUNITETA! Ubija sve infekcije u telu!

Povećajte unos vitamina C i D

Ne postoje važniji vitamini za obranu od prehlade i gripa od vitamina C i D. Vitamin C snaži imunitet i podstiče delovanje belih krvnih zrnaca, a studije su pokazale da se dodatnim unosom ovog nutrijenta takođe skraćuje trajanje prehlade.

Informer

Za snažan imunitet

* pripazite na ishranu

* pijte čajeve bogate antioksidansima (zeleni čaj, čaj od đumbira i kurkume...)

* priuštite sebi dovoljno sati sna

* što češće boravite na svežem vazduhu (statistika potvrđuje da se češće razboljevaju osobe koje su stalno u zatvorenom i malo se kreću) 

* bavite se telesnom aktivnošću na otvorenom, čak i zimi

Uzimajte što više svežeg voća i povrća bogatog vitaminom C (limun, limeta, paradajz, paprika, pomorandža, grejpfrut, kivi...), a možete preventivno uzimati oko 1000 mg u obliku dodataka ishrani. Ako osetite prve simptome gripa, povećajte dozu na 4000 mg.

Drugi važan antioksidans koji neretko nedostaje modernom čoveku koji uglavnom boravi u zatvorenom, jeste - vitamin D. Stoga, kad god ste u prilici, izađite u prirodu i “kupajte” se u sunčevoj svetlosti barem 15-20 minuta kako biste podstakli stvaranje ovog vitamina.

Takođe, jedite masnu ribu, poput lososa, tunjevine i skuše. Šitaki pečurke, sok od pomorandže i mleko mogu da pomognu da podignete nivo ovog antioksidansa, a možete ga unositi i u obliku dodataka ishrani.

Informer

Ne zaboravite na probiotike

Setite se da je naša crevna mikroflora odgovorna za više od 80 odsto imuniteta. To znači da obrana od virusa počinje u crevima. Ako želite da povećate unos probiotika, u ishranu uvrstite kiseli kupus koji ujedno obiluje i vitaminom C. Konzumirajte i druge fermentisane namirnice poput jogurta, kefira, turšije...

LICE BEZ AKNI I OŽILJAKA! Ova maska je fenomenalna, A LAKO SE PRAVI!

Pripazite i na unos prebiotika - namirnica koje hrane vaše dobre bakterije. Među takve namirnice spadaju beli i crni luk, praziluk, špargle, banane...

Informer

Sirovi beli luk je odličan ne samo kao hrana za dobre bakterije, već sadrži i sumporno jedinjenje alicin, koji ima snažna antivirusna i antibakterijska svojstva.

Možete ih sakriti, ali one MOGU DA VAS UBIJU! Kada se javiti lekaru ako imate PROBLEM SA VENAMA?

Osim probiotika i prebiotika, konzumirajte svežu, sezonsku hranu (idealno organsku), voće, korenasto i zeleno lisnato povrće, jer sve ove namirnice dodatno jačaju vaš imunitet.

Propolis i đumbir

Propolis je odlična prva linija obrane od gripa i prehlade. Ovaj moćni pčelinji proizvod ima antimikrobna svojstva, povećava broj imunih ćelija i podstiče njihovu aktivnost u obrani od virusa.

Informer

Čak i ako već imate prehladu ili grip, uzimajte propolis, jer ovaj prirodni proizvod pomaže u ublažavanju bolova, smanjuje glavobolju i smiruje kašalj i kijanje.

Informer

Izvrstan pomoćnik u jačanju imuniteta je i đumbir. Ako već niste uveli tu praksu, što pre počnite da pijete superzdravi čaj od đumbira, limuna i meda.

Eterična ulja

S obzirom na to da su prehlada i grip virusna oboljenja, najbolja i najdelotvornija eterična ulja su ona antivirusna.

Ulje crnog kima se, recimo, dobija od biljke Nigella sativa i slovi kao panacea – lek za sve. Izuzetno deluje na imunitet, podstiče rad prirodnih ćelija ubica i štiti organizam od gripa i prehlade.

PRIRODNI LEK PROTIV AMBROZIJE DOKTORA NESTOROVIĆA! Ovo će vam sigurno pomoći da prebrodite alergiju!

Osim kod respiratornih tegoba, ulje crnog kima pomaže i kod drugih poteškoća, od kožnih oboljenja, preko probavnih problema i alergija, pa sve do dijabetesa.

Informer

Među ostalim eteričnim uljima koja snažno deluju protiv virusa i bakterija izdvajaju se eukaliptus, čajevac, ružino drvo i origano. Eukliptus i čajevac ujedno podstiču iskašljavanje, dok čempres, crna smreka, jela i beli bor deluju tako da šire bronhije i olakšavaju disanje.

Ljude koji imaju TETOVAŽE odlikuju ove dve osobine! DA LI STE MEĐU NJIMA?

Bez obzira na to da li koristite aromalampe i difuzere, inhalirate se ili eterično ulje stavljate u kupku, važno je da se pridržavate naznačenog uputstva.

O jednoj od najlekovitijih biljaka kod nas koju uzimamo zdravo za gotovo čitajete OVDE.

A o prirodnom sirupu od dva sastojka od kojeg ćete prodisati i izbaciti sve viruse iz organizma čitajte OVDE.

BONUS VIDEO

STAVLJAJU LED "ТАMO DOLE" I SNIMAJU SE! Devojke poludele za ovim bizarnim trendom, gore društvene mreže!

MOJA DRAGA NESTALA BEZ TRAGA! E ovo se zove brzina svetlosti!