• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

21.05.2020

08:14

KAŠALJ ODMAH NESTAJE! Prirodan sirup od DVA sastojka - prodisaćete i izbaciti sve viruse iz organizma!

Ljubav

KAŠALJ ODMAH NESTAJE! Prirodan sirup od DVA sastojka - prodisaćete i izbaciti sve viruse iz organizma!

Podeli vest

Luk je veoma hranjiva i zdrava namirnica. U sebi sadrži sumporna jedinjenja, pektin i glukokinine sa antibakterijskim dejstvom. Takođe bogat je izvor folne kiseline, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, hroma, gvožđa, dijetalnih vlakana i joda koji imaju antiinflamatora i antivirusna svojstva. Međutim, sastav luka, koji ga čini toliko lekovitim je sadržaj vitamina A, B1, B2, PP, C i fitoncida, koji čine moćnu kombinaciju kada je odbrana vašeg organizma u pitanju

Vitamin A pomaže u održavanju pravilnog funkcionisanja imunog sistema i zajedno sa vitaminom B2 osigurava pravilno funkcionisanje sluznice i disajnih puteva. Vitamin C pojačava imunološki odgovor organizma, skraćuje trajanje prehlade i podstiče rast i efikasnost imunoloških cćelija, a podstiče i povećanje količine interferona, koji ima antivirusno dejstvo.

OVI TAJNI RECEPTI NIKADA RANIJE NISU VIĐENI! Ruska knjeginja ih je vredno skupljala, melemi ZA BOLESNU JETRU, BUBREGE, ali i lepotu!

Fitocide karakterišu snažna antibakterijska svojstva, oni onemogućavaju razvoj i širenje virusa u organizmu i uspešno se bore čak i sa tuberkulozom.

Sirup od luka je vrlo jednostavan za pripremu, jeftin je, zdrav i može se davati i odraslima i deci. Preporučuje se kod kašlja, smanjenja mukusa (količine sluzi akumulirane u disajnim organima), smanjenja telesne temperature i drugih upalnih procesa, posebno gornjih i donjih respiratornih puteva. Luk ubrzava i cirkulaciju, čime pospešuje znojenje i izbacivanje toksina i virusa iz organizma.

Recept za sirup od luka:

1 glavica velikog crnog luka
2-3 kašike šećera ili meda

Isecite luk na manje kockice i dodajte šećer ili med. Ostavite da stoji poklopljeno nekoliko sati. Nakon 3-4 sata procedite 4-5 ml sirupa. Najbolje je svaki dan praviti novi sirup, jer od stajanja nestaju nutritivne vrednosti.

Sirupu od crnog luka možete dodati i čen izgnječenog belog luka, koji će pružiti dodatnu pomoć u borbi protiv virusa i bakterija. Sirup konzumirajte tri puta dnevno po kašiku (5 ml).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija