Magazin
OVAJ NAPITAK JE SPAS ZA SRČANE BOLESNIKE! Dovoljna vam je samo JEDNA čašica dnevno
10 svežih stabljika peršuna (bez korena) 1 litar domaćeg crnog vina 2 kašike vinskog sirćeta 300 gr prirodnog meda
Priprema:
10 svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 supene kašike čistog vinskog sirćeta, pa kuvajte 10 minuta na tihoj vatri.
Nakon toga dodajte 300 gr pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još četiri minuta. Vruće vino za srce procedite i stavite u flaše koje su prethodno isprane jakim alkoholom.Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti.
Primena:
Napitak se koristi svakodnevno, 1 supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period. Napominjemo da je pre upotrebe bilo kog narodnog leka najbolje konsultovati se sa lekarom.