27.09.2020.

21:20

Foto:

Magazin

PREDLOZI ZA LAGANU VEČERU! JEDITE 4 sata PRE SPAVANJA kako bi vaš organizam uspeo da SVARI HRANU! IZBEGAVAJTE OVE PROIZVODE!

Mnoge od vas zanima šta je najbolje jesti za večeru, a da imate miran san i miran stomak.

U nastavku pročitajte predloge za laganu večeru. Najbolje jesti nutrijente kao štu proteini i vlakna. Zdrave večere treba da postanu vaš način ishrane ali za to je takođe potrebno da budete kreativni. Zapamtite takođe da poslednji obrok treba da vam bude 4 sata pre spavanja. Meso, mlečne proizvode i testenine treba izbegavati za vreme večere.

Informer

Za vreme večere treba da jedete povrće i hranu bogatu proteinima. Treba vam hrana koja će vam pružiti duži osećaj sitosti i koja će vam dati energiju. Možete jesti i ugljene hidrate ali pazite na količinu. Oni će vam smanjiti žudnju za slatkišima ali nemojte preterivati sa porcijama.

Večera, po mišljenju nutricionista, treba da izgleda ovako: proteini (20-25%), ugljeni hidrati (45-55%), masti (30-35%), sa 8 g vlakana i manje od 7 g šećera.

Savet je da za večeru izbegavate zasićene masti i da korisitite nezasićene kao što su masilnovo ili kokosovo ulje, avokado, itd.

Evo nekoliko jednostavih ideja kako vaša večera treba da izgleda:

Supa ili varivo – skuvajte i pomešajte povrće i dobili ste šareno i ukusno jelo za vašu večeru.

Tortilje sa povrćem – Kukuruzne tortilje napunjene sa pečenim povrćem, avokadom ili proteinskim

namirnicama su odličan način da završite dan zdravo i ukusno.

Testenina od pirinča ili tikvica – Običnu testeninu zamenite onom zdravijom od pirinča ili tikvica, prelijte povrćem i dobićete savšreno izbalanisran i ukusan obrok.

Informer

Pečeno povrće – još jedna ideja za jednostavnu i zdravu večeru. Ispecite razno povrće i skuvajte pirinač i dobili ste ukusnu vvečeru.  

Salata – Postoje razne salate koje mogu biti ukusan obrok za večeru. Salata od povrća sa avokadom, orasima i proteinima je najbolji način da završite svoj dan i sačuvate svoju liniju.