11.10.2020.

15:05

Foto:

Magazin

7 PRIRODNIH LEKOVA koji provereno SNIŽAVAJU PRITISAK! Od belog luka do soka od paradajza!

Podaci govore da arterijska hipertenzija pogađa 40 odsto osoba starijih od 35 godina, i čak 80 odsto starijih osoba, a ovo su prirodni lekovi koji mogu da pomognu... 

Informer

1. Prvo mesto na ovom spisku zasluženo i ubedljivo zauzima beli luk. Naučno je dokazano da alicin, materija koja se nalazi u belom luku, snižava krvni pritisak čak i kod osoba s teškim oblikom hipertenzije. Osim toga, koristan je za celukupan kardiovaskularni sistem jer štiti krvne sudove od oksidativnih i upalnih procesa.

2. Odmah iza njega nalazi se crni luk jer ima veoma slična lekovita svojstva kao i beli luk. U njemu takođe "stanuje" alicin. Crni luk krasi jos jedna osobina, a to je da sadrži biljni hormon sličan insulinu. Zbog toga je dobar izbor za dijabetičare, jer u blažim oblicima bolesti može da utiče na regulaciju šećera u krvi.

Informer

3. Sok od paradajza je jos jedan odličan prirodni lek za visok pritisak. On takođe nudi i više od toga, jer osim sto snižava krvni pritisak, sprečava nastanak tromboze tako sto umanjuje mogućnost slepljivanja trombocita. U ovom slućaju ne pije se sok od paradajza onakav kakav se obično priprema za zimnicu, vež čist bez imalo soli.

4. Čaj od gloga je isto tako veoma efikasno prirodno sredstvo za snižavanje visokog pritiska, a može se koristiti i u obrnutom slučaju - kod niskog pritiska, zato što ova biljka u stvari podstiče stabilizaciju krvnog pritiska. Glog tradicionalno spada u najlekovitije biljke na planeti kada su u pitanju srčani problemi.

Informer

5. Magnezijum je veoma važan mineral koji učestvuje u mnogobrojnim procesima u organizmu, a veoma bitnu ulogu ima u regulisanju krvnog pritiska. Svakodnevni unos dovoljne količine magnezijuma, između ostalog, sprečava nastanak dijabetesa i arterijske hipertenzije. Magnezijum ćete naći u bademima, semenkama susama, suncokreta, bundeve i lana, bananama, indijskom orahu, tofu siru, brokoliju, grašku...    

6. Omega-3 masne kiseline, nezaobilazno sredstvo za sve one koji se bore sa visokim pritiskom. Najviše ih ima u ribi, semenkama lana, bundevi, orasima i maslinovom ulju.

Informer

7. Na sedmom mestu nabrojaćemo jos neka, možda ne u tolikoj meri efikasna, ali svakako dragocena prirodna sredstva koja snižavaju visok pritisak a to su: celerperšun, ovas, crni čaj, zeleni čaj, lavanda, kopriva.

O napitku od biljke koja se u sve meša, a koji UBIJA VIRUSE i bakterije čitajte OVDE

A o NARODNOM LEKU koji čini čuda PROTIV HOLESTEROLA čitajte OVDE