Magazin
SLATKI ili obični KROMPIR? U čemu je RAZLIKA i zašto je batat ZDRAVIJI? /Recept/
IIstina je sledeća: obe vrste krompira sadrže važne nutrijente koji su organizmu potrebni za zdravlje. Takođe, obe namirnice možete jesti u sklopu uravnotežene dijete i uz njih biti vitki i zdravi.
Iako se popularno naziva "slatki krompir", batat je zapravo tek daleki rođak običnog krompira, mada oba potiču iz Srednje i Južne Amerike. Sadrži vitamine B kompleksa, i to naročito vitamin koji je važan za zdravlje srca i krvnih sudova.
Batat je savršena namirnica za dijabetičare jer je niskog glikemijskog indeksa. Preporučuje se i u ishrani dece i sportista, pošto daje energiju, dovoljno vitamina i minerala.
Pored toga, poboljšava funkcionisanje mozga i podstiče probavu. Batat se može pržiti kao običan krompir, a može da se jede i kuvan. Ipak, najbolje je da se samo ispeče u rerni.
Ako do sada niste pripremali batat, evo jednog zanimljivog recepta...
Meni začinjen POLJUPCIMA! Romantična VEČERA za Dan ZALJUBLJENIH - naš predlog! /RECEPTI/
RECEPT ZA SUTLIJAŠ! Najlepši desert našeg detinjstva!