• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/lepaisrećna

14.02.2021

12:00

Meni začinjen POLJUPCIMA! Romantična VEČERA za Dan ZALJUBLJENIH - naš predlog! /RECEPTI/

Recepti

Meni začinjen POLJUPCIMA! Romantična VEČERA za Dan ZALJUBLJENIH - naš predlog! /RECEPTI/

Podeli vest

Kad odlučujete o tome šta spremiti za romantičnu večeru udvoje, rukovodite se, pre svega, time da jela treba budu elegantna i lagana. Nakon takvog obroka nije u redu da se osećate naduto, teško i tromo, niti da nemate volje da se pomerite

Romantična večera kod kuće može da bude daleko intimnija, zabavnija i uzbudljivija, te i jeftinija varijanta od odlaska u restoran za Dan zaljubljenih. Priprema hrane iziskuje trud i pomno planiranje, ali ćete uz malo egzotike i mnogo ljubavi s lakoćom pripremiti meni za zaljubljene. Dajemo vam nekoliko predloga za romantičnu večeru koji uključuju predjelo, glavno jelo i nešto slatko uz poljupce na kraju.

Kad odlučujete o tome šta spremiti za večeru udvoje, rukovodite se, pre svega, time da jela treba da budu elegantna i lagana. Nakon takvog obroka nije u redu da se osećate naduto, teško i tromo, niti da nemate volje da se pomerite.

Foto: Shutterstock

Iz tog razloga povrće i voće bi definitivno trebalo da budu na stolu. Nadopunite ih glavnim jelima (ništa bez mesa), a ako ste posebno raspoloženi, možete da napravite zasebne predivne ukrase u obliku srca.

Na spisku namirnica koje treba nabaviti za afrodizijački meni u našem slučaju nalaze se, kao obavezne stavke, celer, avokado, čokolada, badem i pikantni začini... Ne preterujte s količinama i budite oprezni s alkoholom!
 

RECEPTI:

Foto: Shutterstock

Krem-čorba od celera

Sastojci: 0,5 kg celera, manji krompir, šargarepa, so, biber.
Priprema:
Povrće operite, iseckajte i obarite u malo vode da bude sasvim mekano, isitnite ga u blenderu, vratite u šerpu, posolite, pobiberite, nalijte vodom do željene gustine i pustite da proključa. Ukrasite seckanim listom celera.

Foto: Shutterstock

Piletina sa pečurkama i đumbirom

Sastojci: po 300 g belog mesa i šampinjona, po kašičica đumbira i soli, 100 g kikirikija, 2 kašike maslaca, po 2 kašike ulja i soja sosa, po kašika brašna i seckanog crnog luka, po 4 kašike šećera i vina, čen belog luka.
Priprema:
Pileće meso isecite na tanke šnicle, posolite, uvaljajte u brašno i pržite dva minuta sa svake strane na vrelom ulju. Ostavite na toplom. Kikiriki i šampinjone pržite na maslacu tri minuta, ostavite na toplom. Propržite sitno seckan crni i beli luk, đumbir i ostale sastojke i dodajte meso i pečurke. Kad tečnost ispari, jelo je gotovo.

Foto: Shutterstock

Salata od avokada i pomorandže

Sastojci: avokado, 2 pomorandže ili crveni grejpfrut, 60-70 g feta-sira (umesto fete možete da stavite kuvane leblebije), četvrtina crvenog luka, kašika maslinovog ulja, pola kašike balzamiko sirćeta, pakovanje zelene salate po izboru - matovilac, bebi-spanać, rukola..., sveži peršun, so. Plus malo orašastih plodova za posipanje, ako želite.
Priprema:
Za dresing iscedite sok iz pola pomorandže i pomešajte sa balzamiko sirćetom i uljem, posolite, a možete i da pobiberite. Sitno naseckajte luk. Preostale pomorandže odvojte na kriške, uklonite svu opnu između njih, avokado isecite na kriške. Pomešajte sastojke, dodajte fetu i pospite orašastim plodovima.

Foto: Shutterstock

Bombone od smokava i badema

Sastojci: 200 g suvih smokava, 150 g badema/lešnika/oraha/indijskog oraha (neslanog), narendana korica od limuna, puna kašičica cimeta, puna kašika meda, kokosovo brašno ili kakao za valjanje.
Priprema:
Smokve potopiti na 1-2 sata. U secka ubaciti krupno iseckane smokve, cimet, med i koru limuna. Sipati masu od smokava u mlevene bademe i rukom ili kašikom zamesiti I uvaljati u kokosovo brašno ili kakao.

Foto: Shutterstock

Topla čokolada sa čilijem

Sastojci: 100 g čokolade, 500 ml mleka, šipka vanile, rasečena po dužini, kašika meda, 10 g mlevenog čilija, 2 g soli, 2 dl ruma.
Priprema:
Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanile i 10 minuta ostavite da stoji. Procedite i mleko ponovo zagrejte. Dodajte čokoladu i 1,25 dl vode, pa uz mešanje rastopite. Dodajte i med, so, čili, rum i dobro promešajte. Služi se veoma toplo.

TREBA UMETI! TAJNE žena koje MUŠKARCI VOLE iskreno i DUGO!

Ovo su NAJČEŠĆI EROTSKI SNOVI koje skoro svi imaju, a nikada vam NE BI PRIZNALI!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija