13.03.2021.

17:13

Foto:

Magazin

OVIH ŠEST GREŠAKA PRAVE NOVOPEČENI RODITELJI! Obratite pažnju na sledeće stvari!

Koje su to stvari u kojima mnogi novopečeni roditelji najčešće greše?

1. Ne uživate u trenutku

U pokušaju da budete savršen roditelj, često zaboravljate da uživate u trenutku. Zastanite i uživajte u trenutku, jednog dana ćete samo shvatiti da je vaše dete odraslo, da vi niste svesni brzine kojom se to dogodilo. Haos u kući može da sačeka, iskoristite trenutke sa svojom decom koje više nećete moći da ponovite.

2. Ne raspoređujete obaveze

Za dete je potrebno dvoje. Ako imate tu mogućnost, bilo bi logično da i vi i partner podjednako učestvujete u brizi oko deteta. Tako će svako od vas dobiti svoje slobodno vreme.

Informer

Biti roditelj sa sobom nosi greške, ali i one služe da se iz njih nešto nauči

3. Ignorišete partnera

Kada je reč o odnosu sa vašim partnerom, činjenica da ste postali roditelj može uzeti danak. Mnogi novopečeni roditelji su zauzeti brigom za dete da zaborave na sopstvene potrebe.

4. Panika zbog sitnica

Početne faze roditeljstva će biti haotične i obeležene nepotrebnom panikom. Morate da naučite da se opustite, jer će panika samo pogoršati situaciju.

5. Ne brinete se o sebi

Jedna od čestih grešaka je ignorisanje vlastitih potreba, ali briga oko sebe za vreme trudnoće, ali i pošto se ostvarite kao majka, je ključna.

6. Previše verujete drugima

Potpuno je jasno i očekivano da ćete mnogo toga naučiti od iskusnijih, al nemojte verovati baš svemu što vam kažu. Vodite se sopstevnim osećajem i iskustvom koje ćete polako sticati, prenosi Telegraf.rs