30.07.2021.

23:00

Foto:

Magazin

ŽELITE BRZO DA SMRŠATE?! Ovaj čaj je stvoren za to - PRITOM JE IZUZETNO ZDRAV - PROVEREN RECEPT!

Kopriva sadrži veliku količinu gvožđa, a pored minerala gvožđa bogata je i vitaminima C, K, mineralima magnezijumom, kalcijumom, fosforom. Osim toga, sadrži i hlorofil, tanine, sluzi, karotenoide.

Kopriva je potencijalno dobar izbor za sve one koji kubure sa viškom kilograma. Kopriva pospešuje proces detoksikacije organizma i pomaže u izlučivanju viška vode, bez gubitka vitalnosti i energije.

Prema preporukama travara, uz pomoć koprive tokom tri dana, moguće je izgubiti oko kilogram i po. Osim toga, dijeta koja se sprovodi uz konzumaciju ovog čaja ne predstavlja rizik za zdravlje,a zbog svog kratkog trajanja odličan izbor za vikend.

Svakog dana za vreme trajanja dijete popijte litar čaja od koprive, hranite se belim mesom i ribom.  S koprivom nemojte preterivati, budući da može dovesti do dehidracije odnosno gubitka elektrolita zbog preteranog izmokravanja.

Informer

Čaj pripremite od svežih ili sušenih listova koprive pripema se tako što se u ključalu vodu doda jedna kašika listova biljke, pa ostavi da ključa na laganoj vatri najviše pet minuta. Nakon što se čaj dobro ohladi, rasporediti ga i piti u jednakim gutljajima tokom celog dana.