26.10.2021.

10:41

Foto:

Magazin

OVA BILJKA VAM MOŽE POMOĆI DA SE OSLOBODITE OD STRESA! Umiruje nervni sistem i popravlja raspoloženje!

Poboljšava varenje

Zahvaljujući brojnim korisnim sastojcima, lovor stimuliše proces varenja, uklanja grčeve u stomaku i želucu, a podstiče i bolju prokrvljenost. Čaj od lovora upotrebljava se i u lečenju anoreksije, odnosno gubitka apetita.

Ublažava bolove

Lovorovo ulje koristi se za lečenje bolova u ušima, modrica, istegnuća. Snažno analgetsko delovanje eterično ulje lovora čini gotovo nezamenljivim sastojkom u terapiji bolova. Lovor se koristi i protiv glavobolje jer sadrži partenolide, supstance koje blagotvorno deluju na migrenu.

Informer

Čaj od lovorovog lista

Lovor za iskašljavanje

Ulje lovora jedno je od najmoćnijih preparata za jačanje organizma i preventivu, jer čisti limfni sistem. Primera radi, utrljavanje nekoliko kapi na natečene limfne žlezde dovodi do trenutnog osećaja olakšanja. Preporučuje se i kao provereno sredstvo za iskašljavanje, ali i za lečenje proširenih vena.

Zahvaljujući eugenolu, deluje protivupalno i antioksidansno. Upravo iz ovog razloga, zagovornici narodne medicine preporučuju oblogu od tkanine, prethodno potopljene u vodu u kojoj je provreo lovorov list. Ovakav oblog pomaže kod prehlada, gripa, kašlja i bronhitisa.

Protiv stresa

Оva јеftina bilјkа, koju sigurno imate u svojoj kuhinji, mоžе vаm pоmоći da se оslоbоdite strеsа i nаpеtоsti zа mаnjе оd 5 minutа! 
Sve što treba da uradite jeste da zapalite suvi lovor u pepeljari. Izađite iz sobe na 10 minutа а kаdа sе vrаtite, primеtićеtе pоtpunо drugаčiјu аtmоsfеru. Osetićetete prijatan, opuštajući miris. Zbоg оslоbаđаnjа оdrеđеnih supstаnci izаzvаnih sagorevanjem, stvаrа se pоzitivni prоtоk еnеrgiје. Udаhnitе dubоkо i pustitе dа miris umiri i tеlо i duh!