07.11.2021.

14:29 >> 14:31

Foto: unsplash.com

Magazin

OVA NAMIRNICA ČISTI CREVA i KRV od OTROVA i MASNOĆA! Odličan detoks organizma!

Činjenica da su pšenične mekinje sekundarni proizvod ne znači da nema korisnih minerala i vitamina, čak naprotiv - ove mekinje imaju najveće koncentracije pomenutih materija. Jedno od najkorisnijih svojstava mekinja jeste da povećavaju zapreminu kada dospeju u sistem za varenje, pa ga čiste od štetnih naslaga i toksina.

Sastav pšeničnih mekinja

Pšenične mekinje su pravi izvor korisnih materija i vitamina. Razlog tome jesu korisne materije koje se nalaze u samoj pšenici.

Informer

U 100 g pšeničnih mekinja ima dosta vitamina - svi vitamini B grupe, vitamini C, D, A, E i K. Što se tiče minerala, sadrže cink, fosfor, mangan, bakar, selen, natrijum, magnezijum, kalcijum, gvožđe i kalijum. U pšeničnim mekinjama ima i velikih količina aminokiselina.

Koristi od pšeničnih mekinja

Pšenične mekinje nisu nikako popularne bez razloga. Kao što smo već rekli, one su veoam bogate korisnim vitaminima i mineralima.

Imaju moć da izbacuju suvišnu vodu iz tela, podstiču procese varenja, čiste krv od lošeg holesterola, sprečavaju konstipaciju. Jedno od najkorisnijih svojstava, koja se pripisuju pšeničnim mekinjama, jeste njihova sposobnost da sprečavaju stvaranje ćelija raka u telu.

Drugo veoma korisno svojstvo mekinja jeste i da iz organizma izbacuju jedinjenja teških metala, poput olova i žive. Redovna konzumacija pšeničnih mekinja poboljšava rad sistema za varenje, stabilizuje opšte stanje organizma i jača imunitet.

Nikako za zanemariti, pšenične mekinje su veoma dobre za mršavljenje. To je zbog činjenice da one imaju moć da smanjuju energetski sadržaj unete hrane i smanjuju osećaj gladi.

Pšenične mekinje su dobre za normalizovanje poremećenog sistema za varenje, posebno kod diskinezije, konstipacije i zastoja žuči. Zahvaljujući visokoj koncentraciji minerala, njihova konzumacija pomaže da se reguliše nivo šećera u krvi kod dijabetičara, a snižava i krvni pritisak.

Zanimljivo je da se pšenične mekinje ne rastvaraju u vodi, što znači da one korz sistem aza vrenje prolaze nepromenjene. One poboljšavaju prolaz hrane kroz creva, ali ipak postoji mogućnost da nadraže osetljivija creva.

Konzumacija pšeničnih mekinja

Pšenične mekinje su veoma korisne, ali kao i sa svim ostalim namrnicama, i sa njima ne treba preterivati. Preporučljivo je da se u početku konzumira po jedna kašika dnevno, pa da se doza postepeno povećava, ali nije poželjno da se konzumira više od četiri kašika dnevno.

Pšenične mekinje se mogu konzumirati na najrazličitije načine, a najčešće je to sa svežim ili kiselim mlekom ili jogurtom za zdrav doručak.

Informer

Kada su mlevene, onda se mogu koristiti za zgušnjivanje šejkova. Pšenične mekinje se mogu dodati musliju, palačnikmaa i hlebu. Mogu se preliti sa malo vruće vode i da se konzumiraju zajedno sa medom ili sirom.