15.11.2021.

15:20 >> 15:32

Foto: pexels.com

Magazin

Lekar objasnio kako da ODREDITE VELIČINU kod muškarca: 'Samo POGLEDAJTE U RUKE!'

Lekar je otkrio nekonvencionalan način da se proceni veličina polnog organa i to jednostavnim pogledom na ruke muškarca. TikTok video u kojem je prikazana metoda za merenje ponosa prešao je 1,5 miliona pregleda na video platformi.

- Veličinu muškog polnog organa možete pogoditi po tome koliko mu je kratak kažiprst - rekao je dr Karan Rajan, koji ima TikTok profil pod nazivom @dr.karanr. Ovaj lekar je citirao urološko istraživanje iz 2011. u Asian Journal of Andrology, za koje je rekao da je otkrilo da 'ako je kažiprst kraći u poređenju s domalim prstom, to znači da muškarac ima veći ponos'.

Informer

- Ovo je poznato kao razmera drugog i četvrtog prsta, a računa se tako što se dužina kažiprsta podeli s dužinom domalog prsta. Što je kažiprst manji, to je manja razmera - nastavio je Rajan. Razmišljajte o tome kao o urološkoj verziji korištenja podlaktice za izračunavanje veličine stopala.

Naravno, ova često citirana formula očigledno nije korisna samo za procenu veličine nečijeg polnog organa.

- Manja razmera ukazuje na visoku izloženost testosteronu. Prema studiji, testosteron ne kontroliše samo buduću dužinu alatke već i buduću dužinu prsta - objasnio je medicinski stručnjak.

Ipak nije pravilo

Međutim, nemojte još meriti svoj ponos, jer ova korelacija 'nije čvrsto pravilo', napisao je lekar na TikToku u komentarima.

- To je zanimljiva studija, ali nikako pravilo - pojasnio je stručnjak. 

- Dok se žene pitaju da li je to istina, muškarci još gledaju i upoređuju svoje kažiprste i domale prste - glasio je jedan od komentara ispod videa.

Informer

Drugi je pak napisao: 'Pitam se koliko muškaraca je odmah pogledalo svoje prste'.

Ovo očigledno nije jedini neortodoksni način za procenu proporcija alatke. Naime, istraživanja su pokazala da što je veći nos kod muškarca, to mu je veći ponos ("Kakav nos, takav ponos").

Naučnici osporavaju važnost veličine polnog organa sa studijama koje tvrde da dužina ne određuje da li muškarac može da zadovolji svoju partnerku ili uživa u vođenju ljubavi. U međuvremenu, druga istraživanja sugerišu da veličina igra faktor u plodnosti, budući da je manja verovatnoća da će muškarci koji imaju manje alatke postati očevi, piše New York Post.