14.02.2022.

12:45

Foto: Shutterstock

Magazin

SASVIM DRUGAČIJI DAN ZALJUBLJENIH! Probudite ljubavne VARNICE, iznova OSVOJITE partnera!

Za one koji su u vezi, 14. februar nije običan dan u mesecu, te se čini da su nam tada i osećanja mnogo izraženija. Romantika se budi iz usnulog zimskog sna, te na ulicama možemo videti brojne zaljubljene parove kako u rukama nose darove koje su dobili od svojih izabranika, u restoranima ili kafićima gotovo i da ne možete da nađete mesto, jer većina želi da ovaj datum provede sa voljenom osobom.

Kako iz godine u godinu posmatramo ovaj fenomen, može se zaključiti kao da je parovima ponestalo mašte, te ovaj praznik provode u oprobanoj rutini: kupovina poklona, odlazak na večeru ili piće tokom dana, a prodavci cveća svakako najzadovoljnije trljaju ruke zbog pazara koji će napraviti.

Da ne biste i vi zapali u šablon i kako biste Dan zaljubljenih zaista učinili posebnim, izađite iz okvira i prepustite se mašti. Učinite da se partner iznova zaljubi u vas zbog toga što ste inovativni, uzbudljivi i kreativni.

Informer

Skuvajte nešto zajedno i hranite jedno drugo
Probudite kulinarske sposobnosti

Zaboravite skupocene restorane u društvu brojnih parova koji će ih okupirati. Ukoliko ste vi i vaš partner gurmani, napravite intimnu večeru kod kuće. Dok pripremate obrok, sigurno ćete se dobro zabaviti, a atmosfera će biti mnogo opuštenija. Ukoliko do sada niste praktikovali da svojoj izabranici ili izabraniku pripremate obrok, ovo je idealna prilika da se prikažete u novoj ulozi i osvojite dodatne simpatije.

Ugasite mobilni telefon

Mobilni telefoni postali su deo naše svakodnevnice i predmet od kog se ne odvajamo. Makar tokom ovog dana budite nedostupni za sve, osim za voljenu osobu. Ovako ćete se bolje posvetiti jedno drugome, a pritom nećete morati da se upoređujete sa drugim parovima koji će sigurno na društvenim mrežama objavljivati sve detalje svoje proslave.

Probudite dečji duh, smeh je zagarantovan

Veza u zrelijim godinama ne mora značiti i konstantno ozbiljno i zrelo ponašanje. Uživajte makar ovaj dan igrajući društvene igre sa partnerom. Nadmetanje uvek može biti zabavno, bilo da se radi o partiji karata, monopolu, asocijacijama, zanimljivoj geografiji. Mnoštvo je zabavnih igara na koje smo zaboravili tokom odrastanja, a koje su nam nekada donosile dobru zabavu i salve smeha.

Informer

Ako ste društveno angažovani pokrenite neku akciju 
Učinite neko dobro delo

Emocije su tu da se dele sa drugima, kao i dobra dela. Osmislite sa voljenom osobom neko dobro delo koje biste mogli sprovesti u svom naselju, okolini u kojoj živite ili prosto pomozite nekome kome je pomoć potrebna. Bilo da se radi o odlasku u kupovinu baki iz komšiluka, pravljenju kućica za napuštene životinje ili pokretanju većih društveno-korisnih akcija, učinite to zajedno. Videćete i sami koliko će vam se emocije prema partneru još više probuditi kada budete postigli plemenite stvari.

Informer

Odličan provod za ljubitelje fitnesa 
Uradite zajedno zahtevni trening u teretani

Ukoliko ste sportski tip, ova ideja će vam odlično prijati, posebno jer nećete morati da budete u gužvi koja je u teretanama uobičajena tokom ostalih dana. Ukoliko niste skloni vežbanju, zajednički odlazak u teretanu je inovativni izazov koji ste stavili pred sebe. Čak i oni koji su nespretni sa spravama za vežbanje mogu se dobro zabaviti smehom na sopstveni račun. U svakom slučaju, kojoj god grupi da pripadate, imate dobitnu kombinaciju.

Informer

Ako ste sami idite u šoping, uplatite masažu ili kozmetički tretman, prošetajte pored reke...
Ako niste u vezi, podarite ljubav sebi

Dan zaljubljenih, kako mu samo ime kaže, jeste dan posvećen ljubavi. Ipak, to ne znači da ne možete iskazati i ljubav prema sebi i uživati u ispunjenom i zabavnom danu, čak i ako nemate partnera. Uplatite sebi odlazak na masažu, bazen, kozmetički tretman o kom ste već dugo razmišljali. Priuštite sebi kupovinu novog komada odeće koji vam je zapao za oko, prošetajte pored reke, uživajte u prirodi. Iskoristite to što će većina parova biti u kafićima i restoranima da posetite mesta koja su vam bila odbojna zbog velikih gužvi. Podarite ljubav sebi, a možda će baš u tom trenu naići neko nov u vašem životu sa kim ćete želeti da je podelite.