01.03.2022.

16:38

Foto:

Magazin

ZA ZDRAVE ZGLOBOVE I JAČI ORGANIZAM! Ove namirnice ČUVAJU vašeg ljubimca!

Veterinari i nutricionisti savetuju da ove namirnice uključite u ishranu vašeg psa.

Kurkuma

Danas se veruje da je hronična upala jedan od glavnih uzroka uobičajenih znakova starenja, uključujući degeneraciju zglobova, srčane probleme, opadanje mentalne budnosti, pa čak i rak. Kurkuma sadrži moćno prirodno protivupalno sredstvo koje se zove kurkumin. Kada se doda svakodnevnoj ishrani vašeg psa, može pomoći u sprečavanju čitavog niza problema.

Informer

Kurkuma

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva koja pomažu u održavanju zdrave kože i dlake vašeg psa i poboljšavaju varenje i smanjuju alergijske reakcije. Osim što se uzima oralno (većina pasa voli ukus), kokosovo ulje se takođe može naneti direktno na kožu i dlaku kako bi bila mekša i zdravija.

Probiotici

Dobre bakterije u probioticima su ključne za zdrava creva, što je osnova dobrog zdravlja! Probiotici inhibiraju rast štetnih bakterija kao što su ešerihija koli i salmonela i pomažu u održavanju funkcije digestivnog sistema vašeg psa u vrhunskoj formi. Kao bonus, može takođe poboljšati smrdljiv dah.

Glukozamin

Zdrava hrskavica prirodno proizvodi glukozamin, ali stopa proizvodnje glukozamina u telu se usporava sa godinama, što doprinosi bolnom artritisu. Dodavanje dodatka glukozaminu u ishranu vašeg psa pomaže u obnavljanju zdravlja zglobova, podmazuje ih i smanjuje upale.

Informer

Riblje ulje


Riblje ulje

Riblje ulje je odličan izvor omega 3 masnih kiselina, nečega što je psima potrebno, ali se ne može proizvesti prirodno. Mnogi vlasnici pasa već koriste riblje ulje da pomognu u funkcionisanju zglobova i da dobiju sjajniju dlaku, ali se pokazalo i da pomaže kod kardiovaskularnih problema, kognitivnih funkcija i alergija.

BONUS VIDEO: