02.03.2022.

12:38

Foto:

Magazin

SVAKO JUTRO BANANA I MLAKA VODA! Japanska dijeta koja ubrzava metabolizam

Umesto strogih pravila i raznovrsnih namirnica na meniju, osnovu ove dijete čini uvek isti doručak od sveže banane i obične vode sobne temperature, a do kraja dana možete da jedete šta poželite, osim mlečnih proizvoda i alkohola.

Iako mnogi opravdano mogu da posumnjaju u efikasnost ovog načina ishrane, Vatanabe tvrdi da ova dijeta dobro "radi" jer banane pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam.

Ovo voće sadrži skrob koji ima niži glikemijski indeks, dugo se vari, daje osećaj sitosti i delimično blokira apsorpciju ugljenih hidrata. To znači, kako su autori objasnili, da posle takvog doručka dugo nećete osetiti glad i nema rizika da ćete preterati sa hranom.

Što se mlake vode tiče, prema njihovoj "dijetalnoj" teoriji voda na sobnoj temperaturi poboljšava varenje i smanjuje osećaj gladi.

Informer

Banane

Zdrave osobe koje žele da isprobaju dijetu s bananom savetuju da poslednji obrok bude pre osam sati uveče i da izbegavaju slatkiše posle večere.

Koliko ćete biti na dijeti odlučujete sami u zavisnosti od rezultata.

BONUS VIDEO:

U krevet pre ponoći

Svaka dijeta daje bolje rezultate ako dobro spavate i ako u krevet idete pre ponoći. Brojne naučne studije pokazale su povezanost između kasnog odlaska na spavanje i gojaznosti.