02.03.2022.

23:22

Foto: Shutterstock

Magazin

OTKRIJTE POZITIVNA SVOJSTVA SOKA OD NARA! Oporavlja kožu, jača potenciju, a u frižideru može da traje i do 2 MESECA

Trud i vreme koje uložite u čišćenje ove voćke videće se i na vašoj kosi i koži, a primetićete da vam pritisak ne varira, da zglobovi manje bole, a muškarci će biti sigurniji u svoje seksualne moći.

Samo jedna čaša čistog soka od nara ima više antioksidanata nego što imaju crveno vino, zeleni čaj, borovnice i brusnice. Pun je vitamina B, kalijuma i folne kiseline.

Neka istraživanja su pokazala da sadrži komponente koje podižu nivo serotonina, hormona sreće, i da blagotvorno utiče na depresivne i anksiozne osobe.

Naučnici tvrde da sok od nara može biti izuzetna pomoć muškarcima koji imaju problema sa erekcijom. Sok od nara na dan deluje poput vijagre i poboljšava potenciju zahvaljujući obilju antioksidanasa, koji dovode do bolje prokrvljenosti polnog organa.

Informer

U frižideru traje i do dva meseca

Sok nara možete pronaći tokom cele godine, ali ne i svež plod. Ipak, "bobice" nara možete čuvati u kesama u frižideru i do dva meseca. Odlično idu uz sveže salate, obogaćuju ih i bojom i ukusom.

Sok može poslužiti i kao vodica za ispiranje usta, jer ima antibakterijska svojstva. Razredite sok vodom u odnosu 1:3 i time ispirajte usta nekoliko minuta pre pranja zuba.

Osim soka i zrnaca svežeg ploda, koristi se i ulje, koje je vrlo korisno, posebno za kosu, nokte i protiv zanoktica. Ulje semenki nara može se naći u apotekama i prodavnicama zdrave hrane.

Ukoliko želite da koži vratite mekoću, napravite smesu od četiri supene kašike meda i šest maslinovog ulja, u koju ćete dodati 120 mililitara vode i dve supene kašike svežeg soka od nara. Dobijenom mešavinom trebalo bi da izmasirate celo telo. Ostavite da deluje oko pola sata, pa se istuširajte.

BONUS VIDEO: