12.03.2022.

20:10

Foto:

Magazin

EKSPERT OTKRIVA! Ovo će vam pomoći da zaustavite JO-JO efekat mršavljenja, a NEMA VEZE sa hranom!

Kada se radi o gubitku kilograma, za mnoge to može da bude začarani krug.

Taman skinete određenu kilažu, a ona se vrati, ili još gore, bude veća nego ranije.

Iako je pravilna ishrana, uz fizičku aktivnost, ono što će vam obezbediti i zdravlje i dobar izgled na duže staze, eksperti navode da postoji još nešto na šta treba obratiti pažnju.

Džesika Unike, istraživač za Braun Univerziteta i vodeći autor nove studije, kaže da je tirk u promeni misli, kako bi izbegli vraćanje starim navikama:

- Znamo iz ranijih istraživanja da česta odustajanja od dijete, mogu da dovedu do ponovnog vraćanja kilograma. Oni koji su uspešni u održavanju kilaže, na duže staze, imaju bolju sposobnost upravljanja, tj. usmeravanja misli, emocija i ponašanja, što može regulisati učestalost posustajanja u ishrani - kaže Džesika.

U istraživanju je učestvovalo 60 žena, koje su imale prekomernu težinu ili bile gojazne, ali su uspele tokom 3 meseca dijete i vežbanja, da skinu makar 5 odsto svoje kilaže. Podeljene su u dve grupe, gde je jedna učestvovala u kulinarskim časovima, a druga je išla na jogu, tokom 12 nedelja.

Rezultati su pokazali da su žene koje su išle na jogu bile zadovoljnije, ispunjenije, kao i da su izgubile dodatno kilograme, za razliku od prve grupe.

Ovo je iz razloga što su na jogi imale pozitivno usmeravanje misli i energije, koje se manifestovalo i na zadržavanje efekata mršavljenja.