26.04.2022.

13:53

Foto:

Magazin

VEČERA POSLE 18 ČASOVA GOJI? Nutricionistkinja otkriva PRAVU ISTINU o ovoj teoriji - ostaćete iznenađeni!

Kada se radi o ishrani, postoje mnoge teorije i mitovi, koji su se održali i dan danas, a zapravo nisu naučno potkovani. 

Jedan od takvih mitova je i da ćete se ugojiti ili neće moći da smršate, ukoliko jedete nakon šest popodne. 

Zbog čega ovo nije istina i kako bi ustvari trebalo da se odnosite prema satnici i jelu, otkrila je nutricionistkinja Jovana Vučelić:

- Jedna od najčešćih zabluda koja i dan-danas postoji, jeste da poslednji obrok treba pojesti do 18 časova, jer se hrana posle toga pretvara u masti i lepi za stomak.⁣ Šta je prava istina? ⁣

Neprijatelj vitke linije nisu večernji obroci, već činjenica da u telo unosimo više energije nego što je naš organizam u stanju da potroši. Drugim rečima, na gojenje ne utiče vreme našeg poslednjeg obroka, već broj kalorija u toku celokupnog dana.⁣ Koje je onda idealno vreme za večeru? ⁣

Informer

salata

Ukratko - ne postoji. Na to kada ćeš jesti između ostalog utiče i kad ideš na spavanje. Recimo, ukoliko si "noćna ptica" i ležeš oko 3 ujutru, tvoj poslednji obrok nikako ne bi trebalo da bude do 18 časova.

Manjak energije, osećaj umora i iznenadan napad gladi, samo su neki od problema sa kojima se možeš susresti.⁣

Moja preporuka je da poslednji obrok bude barem 2 do 3 sata pred spavanje. Tako će hrana imati dovoljno vremena da se svari, a i ti ćeš imati mirniji san - navodi nutricionistkinja.

BONUS VIDEO: