Magazin
BIFTEK NA ŽARU! Sočni komadi mesa koji se tope u ustima!
Biftek je meso koje možete spremiti na bezbroj načina, a mi vam predlažemo da ga spremite na žaru.
Sastojci:
600 g bifteka
četiri kašike ulja
mladi luk
10 zrna šarenog bibera
čen belog luka
kašika senfa
grančica ruzmarina
dva lista lovora
dve kašike crnog vina
malo konjaka
so, suvi začin
Priprema:
Pomešati sitno iseckan mladi i beli luk, ulje, desetak zrna izgnječenog raznobojnog bibera, kašiku senfa, ruzmarin, lovor, dve kašike crnog vina, malo konjaka, so i suvi začin. Biftek iseći na deblje šnicle, pa ostaviti da prenoći u marinadi. Sutradan meso ocediti, pa ga peći na roštilju po četiri-pet minuta sa obe strane. Gotov biftek izvaditi na tanjir, prekriti folijom, ostaviti da odstoji još pet minuta, pa poslužiti.
BONUS VIDEO: