28.04.2022.

19:50

Foto:

Magazin

BIFTEK NA ŽARU! Sočni komadi mesa koji se tope u ustima!

Biftek je meso koje možete spremiti na bezbroj načina, a mi vam predlažemo da ga spremite na žaru.

Sastojci:

600 g bifteka
četiri kašike ulja
mladi luk
10 zrna šarenog bibera
čen belog luka
kašika senfa
grančica ruzmarina
dva lista lovora
dve kašike crnog vina
malo konjaka
so, suvi začin

Informer

Biftek


Priprema:

Pomešati sitno iseckan mladi i beli luk, ulje, desetak zrna izgnječenog raznobojnog bibera, kašiku senfa, ruzmarin, lovor, dve kašike crnog vina, malo konjaka, so i suvi začin. Biftek iseći na deblje šnicle, pa ostaviti da prenoći u marinadi. Sutradan meso ocediti, pa ga peći na roštilju po četiri-pet minuta sa obe strane. Gotov biftek izvaditi na tanjir, prekriti folijom, ostaviti da odstoji još pet minuta, pa poslužiti.

BONUS VIDEO: