Autor: Informer.rs

17.05.2022.

11:47

Foto:

Magazin

KRASTAVAC I TIKVICE STAVLJATE U FRIŽIDER? Evo gde GREŠITE - sačuvajte namirnice od PROPADANJA

Na taj način ćete uštedeti i novac jer će vam svi proizvodi duže trajati.

Povrće poput krastavaca ili tikvica osušite ili dobro obrišite krpom pre nego što stavite u frižider jer vlaga koju sadrže ubrzava kvarenje.

Možete da ih čuvate u foliji ili u plastičnoj kesi iz koje ste prethodno istisnuli vazduh.

Paradajzu i pečurkama više odgovaraju kese od papira. Ako ste ih kupili u plastičnoj ambalaži, prebacite ih u papir jer tako neće ispuštati supstance koje podstiču kvarenje.

Celer ili brokoli duže će zadržati svežinu ako se zamotaju u samolepljivu foliju. Tako mogu da stoje u frižideru i do dve nedelje.

Informer

Mesto za jaja

Izbegavajte da jaja stavljate u pregradu na vratima frižidera jer zbog čestog otvaranja temperatura postaje nestabilna.

Sveži kolači

Sitne kolače ili keksiće držite u plastičnoj posudici u frižideru s komadićem hleba koji će povući vlagu kad kolači počnu da je otpuštaju.

Uvelu salatu možete da "spasete" ako je potopite u posudu sa hladnom vodom, pa će na taj način zadržati svežinu.

Ukoliko je mladi luk počeo da se suši, operite ga, sitno iseckajte, ubacite u plastičnu kesu pa stavite u zamrzivač.

I sveže začinsko bilje možete iskoristiti pre nego što se osuši. Iseckajte ga i stavite u posudu za pravljenje kockica leda. Prelijte maslinovim uljem i zaledite pa iskoristite za kuvanje sosa, supa i variva.

Sir zamotajte u papir za pečenje, a maslacem premažite odrezanu stranu. Mekše sireve umotajte u aluminijumsku foliju, a brojni kuvari ga čuvaju u zatvorenim posudama s kockom šećera protiv buđi.

BONUS VIDEO: