Autor: Informer.rs

04.06.2022.

15:50

Foto: Shutterstock

Magazin

TOP 5 VEŽBI ZA ZATEZANJE MIŠIĆA SA TEGOVIMA! Samo 15 minuta dnevno je potrebno da za mesec dana oblikujete ruke

Od deset do 15 minuta dnevno dovoljno je da za mesec dana lepo oblikujete ruke vežbama s tegićima i da ovog leta promenite stil. I ne samo to! Onda ćete svojim primerom moći da ubedite i druge dame koje se stide da otkriju ruke.

Sve je moguće, ne budite lenje! Pomoću tegova od 2 kg ili plastičnih flaša punih vode ili peska radite vežbe za ruke kad god možete tokom dana. Ne predstavljaju nikakvu opasnost za telo, ali se ipak ne preporučuju trudnicama.

Evo kako da ih radite:

VEŽBA 1

Počnite s blagim zagrevanjem mišića ruku. Uzmite tegove i savijte ruke do ramena, pa ih podignite iznad glave i skroz ispravite. Veoma je važno da vam ruke budu prave dok radite ovu vežbu. Ponovite pet serija od 30 podizanja.

Informer

Vežbanje

VEŽBA 2

Podignite ruke iznad temena, pa ih spuštajte pozadi ka leđima. Ponovite pet puta po 30 vežbi.

VEŽBA 3

Stanite u raskorak tako da vam stopala budu u širini kukova. Ruke s tegovima su ispružene takođe u širini kukova. Savijajte ruke tako da vam tegovi dođu tačno iznad grudi. Uradite vežbu četiri puta po 25 ponavljanja.

Informer

VEŽBA 4

Ostanite sa stopalima u širini kukova, ali blago savijte leđa i nagnite se napred. Ruke treba da budu paralelne s butinama, pod uglom od 45 stepeni. Povlačite ruke unazad do struka. Ovu vežbu radite šest puta po 15 ponavljanja.

VEŽBA 5

Poslednja serija vežbi je najzahtevnija, ali i najefikasnija. Ako imate problema sa opuštenom unutrašnjom stranom ruku, ova vežba će je zategnuti. I dalje ste u polučučnju kao u prethodnoj vežbi, držite ruke ispružene u ravni s kolenima, zatim širite ruke tako da ih ispružite sa strane. Ponovite pet puta po 25 širenja. Ne samo što ćete ovom vežbom zategnuti najkritičniji deo ruku, već ćete ujedno jačati leđa i lopatice.

BONUS VIDEO: