Autor: Informer.rs

22.06.2022.

10:18

Foto: Shutterstock

Magazin

KAKO DA PREPOZNATE ZNAKE DEHIDRATACIJE! 4 signala koje vam šalje TELO

- U toku dana treba piti dva litra tečnosti. Osim vode, preporučuju se čajevi, kao i ceđeni sokovi rezređeni sa vodom - preporučuju stručnjaci.

Da ne biste kolabirali, što prema njihovim upozorenjima lako može da se desi, pogotovo kada je napolju toplo, pratite znake koje vam šalje telo.

Loše raspoloženje - Verovali ili ne, nedostatak vode u organizmu i te kako utiče na vaše raspoloženje. Kada dehidrirate, skloni ste nervozi, svaka sitnica može da vas iznervira.

Informer

Voda

Neprijatan zadah - Nije hrana uvek krivac za vaš neprijatan zadah. Zbog dehidratacije se smanjuje proizvodnja pljuvačke, a to uzrokuje razmnožavanje bakterija u ustima, a onda i neprijatan zadah.

Slabost - Dehidratacija smanjuje nivo krvnog pritiska, zbog čega srce teže pumpa, pa se smanjuje i vaš kapacitet, odnosno trenutna fizička spremnost.

Suva koža - Da biste proverili da li vam je koža suva, potrebno je da blago povučete kožu prstima. Dehidrirana koža nije elastična, a ako se koža ne "vrati" odmah pošto je prstima malo povučete, treba da unosite više tečnosti.

BONUS VIDEO: