11.09.2022.

19:55

Foto:

Magazin

Ovaj ZAČIN poboljšava VARENJE i jača IMUNITET! Evo kako da pripremite ČAJ od lovora!

Da li ste znali da skromni lovor poboljšava varenje, čisti probavni sistem od toksina i smanjuje gasove i nadutost? To, naravno, nije sve...

Sveži listovi ovog aromatičnog začina sadrže fitonutrijente, katehine i linalool - moćne materije koje snažno deluju protiv slobodnih radikala i time smanjuju rizik od mnogih degenerativnih bolesti. Kao začin, kao lek, ili kao venac, od davnina je nezaobilazan u životu ljudi, a njegove izuzetne dobrobiti možete da iskoristite i u obliku čaja.

Kako pripremiti čaj?

Tri usitnjena suva lovorova lista kuvajte 10 minuta u dva i po decilitra vode. Ostavite da odstoji (poklopljeno) 10 minuta. Procedite, dodajte kašiku soka od limuna i dve kašičice meda. Odličan je za prehladu, bronhitis i jačanje imuniteta, a običan čaj od lovora bez meda i limuna može da vam posluži i za inhalaciju kod sinusitisa.

Informer

Lovor je više od začina

Kod gripa ili bronhitisa pijte dva do tri puta po 2,5 dcl čaja.