12.10.2022.

13:42

Foto: Freepik.com

Magazin

POMAŽU PRI MRŠAVLJENJU, ČUVAJU PAMĆENJE... 6 razloga zašto treba češće da JEDETE JABUKE!

Ukoliko želite da pojačate vaš imunitet i poboljšate celokupno zdravlje, nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da biste to mogli da uradite unošenjem jabuka:

- Jabuke nisu samo ukusno voće, one su prava riznica zdravlja i čudo za naš organizam - navodi nutricionistkinja i otkriva koji su benefiti zbog kojih bi češće trebalo da ih jedete:

KORA JABUKE

Kora sadrži puno vlakana i antioksidanasa ili prirodnih supstanci, koje pomažu u zaštiti vaših ćelija od nekih oštećenja, koja mogu da dovedu do raka, bolesti srca i moždanog udara.

ČUVAJU PAMĆENJE

Fitonutrijenti, flavonoidi, štite ćelije u celom telu, uključujući i one u vašem mozgu. Ovo voće je takođe bogato antioksidansima, koji pomažu kod gubitka pamćenja izazvanog različitim vrstama oštećenja ćelija.

Informer

devojka jede jabuku

PREVENCIJA DIJABETESA

Flavonoidi u jabukama mogu da pomognu da ćelije u vašem pankreasu budu zdrave i sposobne da obavljaju svoj posao, a to je važno za smanjenje rizika od dijabetesa tipa 2. 

KONTROLA TEŽINE

Vlakna u jabuci pomažu vam da se duže osećate sito. Jabuka takođe ima nizak glikemijski indeks, što znači da vam neće povisiti šećer u krvi i zavarati vas da pomislite da ste još uvek gladni.

ODRŽAVA CREVNU FLORU ZDRAVOM

Jabuke su prirodni izvor pektina, rastvorljivih vlakana, koja pokreću hranu kroz vaš probavni sistem i održavaju vašu stolicu redovnom.

IMUNITET

Ne mogu se takmičiti sa agrumima i paprikama, ali jabuke sadrže 10 odsto vitamina C, koji vam je potreban kako biste održavali svoj imuni sistem.

BONUS VIDEO: