06.11.2022.

08:11

Foto: Pixabay

Magazin

SAVET EKSPERTA! Jedite OVO VOĆE kako biste izgubili i do 12 centimetara sa STOMAKA!

Voće je fantastičan izvor hranljivih materija, a ako ga već ne unosite u svoju ishranu, šta čekate?

Prema MyPlate-u, voće ima malo natrijuma, masti i kalorija. Obezbeđuje vašem telu dijetalna vlakna, pomažući da se smanji rizik od razvoja ozbiljnih bolesti, poput bolesti srca. Visok sadržaj vode i vlakana vas zasićuje, što znači da ćete verovatno jesti manje i unositi manje kalorija.

Nepotrebno je reći da je voće važna namirnica za vaše opšte zdravlje i dobrobit i odličan izbor ako želite da smršate.

Loren Manaker nagrađivana registrovana dijetetičarka, otkriva najbolje voće za gubitak 12cm masti sa stomaka:

Koliko voća treba da konzumirate dnevno? Preporuka je 2 šolje, kao dodatak dobro izbalansiranoj ishrani. Jedna šolja je oko 114 grama voća, znači par srednje veličine, mala jabuka, jedna velika banana ili osam velikih jagoda.

Kada želite da smanjite svoj struk jedući voće, Manaker ističe:

- Ne postoji nijedna hrana koja će garantovati da će osoba izgubiti masnoću sa stomaka. Ali kao deo opšte zdrave ishrane i načina života koji uključuje fizičku aktivnost, uključivanje određenih plodova, može pomoći u postizanju ovog cilja.

Imajući to na umu, evo plodova koje treba da uključite u svoju nedeljnu rutinu:

Informer

lubenica

Lubenica je uglavnom voda i bogata je hranljivim materijama. Ko ne voli da gricka svežu, ukusnu lubenicu, posebno kada je u sezoni? Ovo voće je prepuno esencijalnih hranljivih materija, kao što je vitamin C. Manaker kaže:

- Pošto hidratacija može da igra ulogu u kontroli težine, jedenje voća ispunjenog vodom, poput lubenice, može pomoći.

Jabuka dnevno može sagoreti salo sa stomaka! Jabuke su oduvek bile na "dobroj listi", sežu do naših baka i deka, a i šire. Razlog zašto su klasični favoriti je taj što su izvor vlakana, koja su zasićujuća hranljiva materija, koja vam može pomoći da unesete manje kalorija tokom vremena. Manaker predlaže:

- Uparite jabuku sa malo putera od orašastih plodova, za uravnoteženu užinu sa svim važnim nutrijentima.

Informer

devojka jede jabuku

Kupine imaju manje šećera od mnogih njihovih "prijatelja". Ovo voće je šareni dodatak svežoj salati ili uz malo grčkog jogurta. Manaker ističe:

- Oni su prepuni vlakana i antioksidanata. Njihovim uključivanjem u jela, dodaje se prirodna slatkoća bez dodavanja šećera, faktor koji može pomoći u kontroli težine.

Avokado je pun vlakana i zdravih masti. Jedan avokado sadrži jedan gram šećera po porciji.

Manaker navodi:

- Sadrži zasitne zdrave masti i vlakna. Oslanjanje na avokado kao dodatak obrocima ili grickalicama, može pomoći ljudima da se osećaju zadovoljno i potencijalno izgube salo na stomaku.

Jedna pomorandža je puna vitamina i hranljivih materija.

Manaker navodi:

- Narandže su odličan prirodni izvor vitamina C, tiamina, folata i niza drugih hranljivih materija. Osim toga, sadrže biljna jedinjenja koja nude jedinstvene zdravstvene prednosti. Prirodno su slatke bez dodavanja šećera i hidratantna hrana, koja potencijalno može pomoći u podršci gubitku težine, prenosi eatthis.com.

BONUS VIDEO: