Magazin
6 NAMIRNICA ZA JAČANJE IMUNITETA! Uvrstite ih u svoju ishranu i ZABORAVITE na viruse i prehladu!
Zimsko vreme je poznato kao vreme virusa i prehlada, ali nutricionistkinja Nataša Đukić ima nekoliko predloga kako da ojačate imunitet i oduprete se bolesti.
Naravno, njeni saveti su bazirani na uvođenju određenih namirnica u ishranu, a upravo ovi će napraviti veliku razliku i poboljšati vaš imunitet:
KUPUS
Kupus je bogat vitaminima i mineralima, a posebno je zdrav sok od kupusa. Pomaže i kod bronhitisa, kao i plućnih bolesti.
GREJPFRUT
Grejpfrut je veliki izvor vitamina C, a takođe održava kolagen i usporava starenje.
SPANAĆ
Spanać je bogat vitaminima A i C, pa daje dodatnu energiju i vitalnost, a poboljšava i rad creva.
BADEMI
Bademi, kao dobar izvor kalcijuma, vitamina E, gvožđa, fosfora i magnezijuma i ne čudi što su jedna od važnijih namirnica kada je jačanje imuniteta u pitanju.
BELI LUK
Verujemo da je, kada se radi o jačanju imuniteta, upravo beli luk namirnica koja vam prva pada na pamet. Sadrži vitamine A, B1 i B2, kao i vitamin C.
BROKOLI
Brokoli sadrži kalijum, vitamine B grupe, folnu kiselinu, kao i vitamin K. Smatra se da zbog svih ovih svojstava sprečava zapaljenske procese u organizmu.
BONUS VIDEO: